Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mi történik!?

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. április 19.   12:19

Az izraeli légierő hajnalban csapást mért Iránban, Iszfahán városában különböző objektumokra. Az olaj ára átmenetileg emelkedett csak meg, annak köszönhetően, hogy Abdolrahim Muszavi, az iráni hadsereg főparancsnoka a félhivatalos Mehr hírügynökség szerint úgy...

Az izraeli légierő hajnalban csapást mért Iránban, Iszfahán városában különböző objektumokra. Az olaj ára átmenetileg emelkedett csak meg, annak köszönhetően, hogy Abdolrahim Muszavi, az iráni hadsereg főparancsnoka a félhivatalos Mehr hírügynökség szerint úgy nyilatkozott, hogy ők valójában már korábban megtették az ellencsapásukat, azaz nem kell válaszolniuk a hajnali támadásra. Nyilván ebben a nyilatkozatban az is komoly szerepet játszhat, hogy a mostani támadás valójában azt mutatta meg, hogy Izrael akár komolyabb csapást is tudna mérni különböző iráni objektumokra, ha akarna. A precíziós támadás hasonló károkat okozhatott egy iráni légibázison, mint, amit az iráni támadás okozott korábban egy izraeli légibázison. S szerencsére atomlétesítmények nem sérültek meg, nem érte őket támadás.

Egy szó, mint száz, úgy tűnik, hogy az alap forgatókönyv továbbra is a deeszkaláció marad. Így a kezdeti tőkepiaci menekülés a biztonságos eszközökbe (dollár, amerikai állampapírok, stb.) megfordult, akárcsak a kezdeti olajáremelkedés. Különben Izrael nem is Iránból kapott büntetést, hanem az S&P-től, amely ma reggel „AA-”-ról egy fokozattal „A+”-ra minősítette le az ország államadósságát. Szerintük ugyanis a gázai háború még hosszan folytatódni fog, s ezért a költségvetésnek 8 százalékos GDP-arányos hiánnyal kell szembenéznie.

Rendben van, de akkor mégis miért esnek a részvénypiacok? Azokban megmaradt a híreknek köszönhető kezdeti negatív hatás. Nem történt jelentős visszafordulás. Ez szerintem annak köszönhető, amiról már többször is beszéltünk (itt és itt). S nem csak mi vagyunk így vele, hanem mások is. Pl. Eddy Elfenbein híres piaci elemző és ETF alapkezelő szerint az S&P500 beesése az 50 napos mozgóátlag alá (5.119 pont) és további mozgása a 200 napos mozgóátlag (4.671 pont) felé klasszikus jele a fáradt piacoknak.

Ugyanakkor az már csak hab a tortán - vagy mégsem csak hab -, hogy különböző Fed vezetők a potenciális kamatemelésről kezdtek el beszélni a nyilvánosságban. (pl. John Williams NY Fed elnök) Hát ez meg végképp nem segíti a részvénypiacokat.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben