Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A BP bejelentette, hogy elindítja az ACG mező 7. platformjáról is a termelést

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2024. április 17.   09:49

A BP, az azeri ACG blokkot működtető angliai olajvállalat bejelentette, hogy a hetedik platform is megépült a tengeri mezőn, ami a napokban elkezdi az szénhidrogén felszínre hozását. A cég becslése szerint a többéves fejlesztés hatására napi 100 ezer hordóval emelkedik az ACG...

A BP, az azeri ACG blokkot működtető angliai olajvállalat bejelentette, hogy a hetedik platform is megépült a tengeri mezőn, ami a napokban elkezdi az szénhidrogén felszínre hozását. A cég becslése szerint a többéves fejlesztés hatására napi 100 ezer hordóval emelkedik az ACG termelése, a mostani lépés 300 millió hordóval növeli a készleteket. Az ACG 1997 óta üzemel és eddig 4,3 milliárd hordó olajat bányásztak ki eddig ebből a lelőhelyből. A MOL 9,57%-os részesedéssel rendelkezik a mezőben.

Véleményünk: Ez a fejlesztés nem teljesen új dolog. A MOL már 2020-ban arról beszélt, hogy 2024-2025-től megugrik a termelés az ACG mezőn, mivel elindul a hetedik fúrótorony is (eddig hat platform termelt). Ez a projekt 2-3 év alatt készült el, nem a mostani 90 dolláros kőolajár hatása miatt történt a beruházás, bár a szereplők üdvözlik a kedvező környezetet. A termelésmegosztási (PSA) szerződés miatt magas kőolajárnál nagyobb termelési hányad jut az azeriekre, miután a projekt bevétele fedezte a költségeket. A MOL napi kb. 3-5 ezer hordóval növelheti emiatt a termelését (a mostani kihozatal 90 ezer hordóegyenértékes/nap), de tudni kéne a szerződés részleteit, hogy a bővülés mértékét pontosan meg tudjuk mondani.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Főleg a franciák miatt változott meg az európai kockázati környezet – ezt pedig a forint is bánta

Megváltozott az európai kockázati környezet, ami a forint árfolyamán is meglátszott az elmúlt időszakban. Nagyrészt ennek a bizonytalanságnak a...

Tényleg eltolódik kelet felé az EU sertésállománya?
AGRÁR SAROK

Tényleg eltolódik kelet felé az EU sertésállománya?

Miközben a hazai sertésállomány érzékelhetően elmozdult a mélypontról, az EU sertésállománya tartósan zsugorodik. De vajon a nyugati üldöztetések...

2024. június 24.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben