Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csökkenő profitot vár a Lufthansa

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2024. április 16.   09:47

Sokba kerültek az év eleji sztrájkok a Lufthansának, ezért a légitársaság 2,2 milliárd euróra csökkentette az idei évre vonatkozó EBIT várakozását, míg korábban még a tavalyi szintnek megfelelő 2,7 milliárd euró körüli értéket...

Sokba kerültek az év eleji sztrájkok a Lufthansának, ezért a légitársaság 2,2 milliárd euróra csökkentette az idei évre vonatkozó EBIT várakozását, míg korábban még a tavalyi szintnek megfelelő 2,7 milliárd euró körüli értéket vártak, a piac pedig 2,6 milliárd euróval kalkulált. A sztrájkok miatt egyrészt kisebb volt a foglaltság, ami az árbevételen keresztül hatott negatívan, másrészt a költségek is megemelkedtek. Az első naptári negyedévet 350 millió euró, a másodikat további 100 millió eurós költség terheli, így az előzetes eredmény alapján az első negyedévben 849 millió eurós operatív veszteséget ért el a társaság, ami háromszorosa az egy évvel korábbinak.

A Lufthansa a tegnap délután megjelent hírre 4,7%-ot esett, ezzel beárazódott a hír negatív értéke.

Kapcsolódó termék
DEUTSCHE LUFTHANSA6.466+1.51%
Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
ALTEO: Új szerződés a MOL-lal
VÁLLALATELEMZÉS

ALTEO: Új szerződés a MOL-lal

Az ALTEO leányvállalata, az ECO-FIRST tízéves szerződést...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben