Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

11,6 milliárd dolláros támogatást kapott a TSMC

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2024. április 8.   15:32

Az amerikai állam 6,6 milliárd dollár vissza nem térítendő támogatást és további 5 milliárd dollár hitelt nyújt a TSMC-nek, hogy ebből chipgyártó üzemeket hozzon létre Arizonában. A Biden-adminisztráció célja, hogy a korszerű technológiával...

Az amerikai állam 6,6 milliárd dollár vissza nem térítendő támogatást és további 5 milliárd dollár hitelt nyújt a TSMC-nek, hogy ebből chipgyártó üzemeket hozzon létre Arizonában. A Biden-adminisztráció célja, hogy a korszerű technológiával foglalkozó cégek az Egyesült Állomokban hozzanak létre gyárakat, amelyre a támogatásokat még a 2022-es Chips and Science Act törvényben különítették el.

A hétfőn bejelentett előzetes megállapodás értelmében a TSMC egy harmadik gyárat épít Phoenix-ben, kiegészítve az Arizonában található két épülő létesítményt, amelyek várhatóan 2025-ben és 2028-ban kezdik meg a gyártást. A harmadik üzemben a legújabb technológiával gyártott két nanométeres chipeket fogják gyártani, a tervek szerint már az évtized vége előtt. A többek között az Apple-nek és az Nvidia-nak is chipeket gyártó TSMC ezzel eddig összesen 65 milliárd dollárnyi kormányzati támogatást kapott az Egyesült Államoktól.

Kapcsolódó termék
TAIWAN SEMICONDUCTOR MNFTG ADR 5 ORD159.96+1.82%
Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
ALTEO: Új szerződés a MOL-lal
VÁLLALATELEMZÉS

ALTEO: Új szerződés a MOL-lal

Az ALTEO leányvállalata, az ECO-FIRST tízéves szerződést...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben