Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

MOL: Felminősítés és célármódosítás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2024. március 28.   08:24

Az Erste Felhalmozásra minősíti fel a MOL-t, az új célár 3.450 forint

Az Erste Tartásról Felhalmozásra minősítette fel a MOL részvényeket, a célárat pedig a korábbi 2.870 forintról 3.450 forintra emelte. A felminősítés a korábbi várakozáshoz képest erősebb iparági környezetnek és a becsült osztalékfizetésnek köszönhető. A MOL nyereségére kedvezően hat, hogy magasabb finomítói marzsokra számít az Erste a jövőben, míg az olajár esetében idén 90, jövőre 100 dolláros hordónkénti ár elérését tartja reálisnak az elemzőház. A finomítói környezet pedig a kivételesen magas 2022-es és 2023-as évek után kismértékben csökkeni fog a bank becslése szerint, de jóval magasabb lehet a 2022 előtti időszak árréseinél. Az európai TTF földgáz árak esetében 35 euró/MWh idei és 30 euró/MWh jövő évi árakkal kalkulálnak. A petrolkémiától enyhe javulást vár az Erste a második negyedévtől kezdve.

A MOL nemrég megújította stratégiáját, amiben nagyobb hangsúlyt kap a megújuló energia és a hulladékgazdálkodás, miközben a tradicionális üzletek, mint a kutatás/termelés, finomítás és kiskereskedelem nyeresége is javulhat. A cég 11,6 milliárd dollár beruházással és 16,9 milliárd dollár tiszta CCS-alapú EBITDA-val számol a 2024-2030-as időszakra, ami az Erste elemzése szerint reális, sőt az ő EBITDA becslésünk ennél valamivel magasabb, mintegy 19 milliárd dollár erre az időszakra.

Ez a becslés a MOL számításai szerint is évi 170 forintos részvényenkénti normál osztalék kifizetését teszi lehetővé az Erste kalkulációja alapján. Az Erste elképzelhetőnek tartja ennél magasabb, sőt rendkívüli osztalék kifizetését is. A cég a tavalyi eredmény után 250 forintot fizet részvényenként, ebből 150 forint normál és 100 forint a rendkívüli osztalék. Ennek kifizetésére várhatóan június elején kerül sor. Korábban az Erste elképzelhetőnek tartotta a tavalyi évhez hasonló, 354 forint kifizetését is, de a menedzsment ennél kisebb osztalék kifizetését javasolta. 2025-ben az Erste becslése szerint 300 forintra nőhet az osztalék részvényenként.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben