Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Waberer’s negyedik negyedéves eredménye gyengébb lett, mint egy évvel ezelőtt

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2024. március 22.   09:56

A Waberer's tegnap piaczárás után tette közzé 2023 negyedik negyedéves eredményét. A 3,7 millió eurós nettó eredmény 66%-kal csökkent az egy évvel ezelőtti pozitív egyszeri tételek miatt, amelyek akkor alacsonyabb adót okoztak. Ezzel szemben éves szinten rekord, 29,7...

A Waberer's tegnap piaczárás után tette közzé 2023 negyedik negyedéves eredményét. A 3,7 millió eurós nettó eredmény 66%-kal csökkent az egy évvel ezelőtti pozitív egyszeri tételek miatt, amelyek akkor alacsonyabb adót okoztak. Ezzel szemben éves szinten rekord, 29,7 millió eurós eredmény született, és a menedzsment által kitűzött 40 millió euró feletti EBIT is teljesült.

Az ITS szegmens üzemi eredménye mintegy 3 millió euróval 3,7 millió euróra csökkent a negyedik negyedévben az azonnali piacra nehezedő nyomás miatt, míg a szerződött partnerek működésének javulása részben ellensúlyozta ezt a hatást. Az éves működési eredmény 1 millió euróval 8,9 millió euróra csökkent.

Az RCL szegmens jól teljesített, az utolsó negyedév üzemi nyeresége 1,3 millió euró volt, szemben az egy évvel ezelőtti 0 millió euróval. A petrolkémiai logisztika bővülése segítette az üzletet. A 15,3 millió eurós éves működési eredmény rekordnak számít.

A biztosítási szegmens profitált az ügyfélkör 22%-os növekedéséből és a magasabb kamatkörnyezetből. Az üzemi eredmény 1,1 millió eurós, 4,4 millió euróra való csökkenése a negyedik negyedévben a tavalyi eredmény számviteli kiigazításának köszönhető.

A nettó adósság éves szinten 64,2 millió euróval 214,2 millió euróra nőtt, a nettó adósság per EBITDA mutató pedig 2,2-re nőtt az egy évvel ezelőtti 1,8-ről. A nettó adósság növekedése a kamionok számának enyhe növekedésének és a kamion megújítási programnak köszönhető. A CAPEX 38 millió eurót tett ki, főként az új raktárfejlesztés miatt.

A menedzsment mintegy 13-15%-os árbevétel növekedést vár 2024-ben, és hozzávetőleg ugyanolyan (több mint 40 millió eurós) üzemi eredményt, mint 2023-ban.

A vezetőség részvényenként 120 forint osztalékot javasol a közgyűlésnek elfogadásra. A társaság április 12-én tartja közgyűlését, a szokásos napirendi pontokkal.

A Jellinek Dániel által irányított Trevelin Holding tegnap bejelentette, hogy a Waberer’s részvényeinek 2,98%-át értékesítette, így részesedése 19,3%-ra csökkent a társaságban. Ez összhangban van a cég korábbi bejelentésével, miszerint csökkenteni tervezi tulajdonrészét a Waberer’s-ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben