Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A vártnál jobb lett a Richter negyedik negyedéve

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2024. február 29.   09:24

A Richter ma tette közzé 2023 negyedik negyedéves számait. A romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletág értékesítése miatt az árbevétel 9,3%-kal 203,2 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest. A 2022 év végén kivetett...

A Richter ma tette közzé 2023 negyedik negyedéves számait. A romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletág értékesítése miatt az árbevétel 9,3%-kal 203,2 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest. A 2022 év végén kivetett extraprofit-adó mínuszba nyomta az akkori üzemi és adózott eredményt, így ehhez képest 2023 negyedik negyedévében jelentős javulás volt látható, mivel idén már nem egy összegben, hanem negyedévente számolták el a különadót. Az üzemi eredmény 45,0 milliárd forint lett, és mivel a pénzügyi eredmény éves összehasonlításban is sokkal jobb volt, így a nettó eredmény 36,4 milliárd forint lett a negyedévben. Ez mind a piaci konszenzus medián értékénél, mind az Erste konzervatív becslésénél jobb.

Továbbra is a devizapiaci folyamatok, különösen a magyar forint relatív erőssége, valamint a volatilis és nehezen előrejelezhető rubel árfolyam számít az egyik fő bizonytalansági tényezőnek. Ennek ellenére a Richter hosszú távon továbbra is jó befektetésnek tűnik. Különösen a Vraylar egyesült államokbeli értékesítési adatai, valamint a kutatás-fejlesztési terén elért eredmények rendkívül fontosak a Richter árfolyama és értékeltsége szempontjából.

A cég ma 11:00-kor kezdődő konferenciahívásán további részleteket tudhatunk meg a negyedik negyedéves eredményről, illetve a 2024-es kilátásokról.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben