Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Lengyel súlynövekedés a régiós indexben

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MININagy AndrásRészvényelemző2023. december 7.   12:30

Tegnap este jelentették be a régiós CECE index negyedéves felülvizsgálatának eredményét. Az átsúlyozásra december 15-én fog sor kerülni. Az indextagokban nem történt változás. A magyar részvények esetében még a...

Tegnap este jelentették be a régiós CECE index negyedéves felülvizsgálatának eredményét. Az átsúlyozásra december 15-én fog sor kerülni.

Az indextagokban nem történt változás. A magyar részvények esetében még a számításhoz használt paraméterek sem változtak.

A lengyel Allegro esetében 50%-ról 60%-ra emelkedik a közkézhányad, míg a szintén lengyel CD Projekt esetében 70%-ról 80%-ra.

Ezenkívül a cseh Colt és a lengyel mBank esetén történt minimális korrekció a részvények darabszámában, ezek indexre gyakorolt hatása azonban elenyésző.

A fent említett változások hatására a lengyel részvények összesített súlya 42 bázisponttal emelkedik, miközben a cseh részvények súlya 24 bázisponttal, a magyar részvényeké pedig 18 bázisponttal csökken.

Forrás: Erste számítások

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Karnyújtásnyira az 1000 milliárdos OTP-nyereség, folytatódhat a blue chipek komoly eredménytermelő képessége

Bár a tavalyi évet visszaeséssel zárta a magyar gazdaság, ez messze nem volt olyan mértékű, hogy érdemben befolyásolja a magyar tőzsdei nagycégek...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben