Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Működési hatékonyság növelő programot indít a Gloster

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. november 28.   08:58

A társaság Gloster Level UP néven kétéves, komplex vállalatfejlesztési programot indít januártól, melynek célja, hogy kiaknázzák a megvásárolt társaságok közti szinergiákat és egy hatékonyabban működő, integrált szervezetet hozzanak...

A társaság Gloster Level UP néven kétéves, komplex vállalatfejlesztési programot indít januártól, melynek célja, hogy kiaknázzák a megvásárolt társaságok közti szinergiákat és egy hatékonyabban működő, integrált szervezetet hozzanak létre. A programtól évi 200 millió forintos eredményjavulásra számít a menedzsment. A program főbb elemei a következők:

  • Központi treasury létrehozása, melytől a pénzügyi eredmény javulását várják
  • A külföldi leányvállalatok kapcsán jelentkező adóoptimalizálási lehetőségek kiaknázása
  • Közös beszerzés a költségek csökkentése érdekében
  • Egységes IT és belső rendszerek alkalmazása a működési költségek csökkentése érdekében
  • A Rendszerintegrációs és a Felhő üzletág értékesítési csapatának összevonása a bevételi szinergiák kiaknázása érdekében
  • A szervezet és az igazgatóság átalakítása a vállalati változásoknak megfelelően

A külföldi értékesítés fejlesztéséről önálló stratégiát tesznek közzé́ a közeljövőben.

Vélemény: Úgy látjuk új szakaszba lép a Gloster. 10 akvizícióval a háta mögött a közeljövőben inkább a belső folyamatok fejlesztésére fog koncentrálni, és azon fog dolgozni, hogy az akvirált cégeket egy hatékonyabb, a szinergiákat jobbal kihasználó vállalatcsoporttá alakítsa. Egyúttal úgy látjuk, hogy a további új cégek akvizíciója háttérbe szorulhat a stratégiában. Ez megfelel alapmodellünknek, melyben egy akvizícióval számoltunk, amit azóta (2023-ban) már végre is hajtott a Gloster. Örvendetesnek tartjuk a most bejelentett intézkedéseket, főleg, hogy a féléves eredmény némileg csalódást okozott számunkra, és jelentős költségnyomást láttunk a társaságnál. Úgy véljük, hogy a most elindított program segíthet a költségek lefaragásában és a jövedelmezőség javításában, egyúttal szükségesnek is érezzük őket, hogy eredményvárakozásaink elérhetőek legyenek.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse
ELEMZÉS

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse

Az Uranium Energy Corp (UEC) egy gyorsan növekvő, uránérc feltárással foglalkozó, az Egyesült...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben