Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Bár nem látszik, …

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRDr. Miró JózsefVezető elemző2023. november 21.   11:15

Bár nem látszik, de kicsit azért izgatottak vagyunk. Ma jön az Nvidia negyedéves eredménye, s az Európai Bizottság is dönthet a Magyarországnak szánt pénzek sorsáról. Az Nvidia ma este piaczárás után teszi közzé eredményét. A cég, amely...

Bár nem látszik, de kicsit azért izgatottak vagyunk. Ma jön az Nvidia negyedéves eredménye, s az Európai Bizottság is dönthet a Magyarországnak szánt pénzek sorsáról.

Az Nvidia ma este piaczárás után teszi közzé eredményét. A cég, amely a legutóbbi 20 negyedéves eredményközléséből 19 esetben lepte meg a piacokat a várakozásoknál jobb eredménnyel, ma – az elemzői várakozások szerint – 16,2 milliárd dollár árbevétel mellett 7,2 milliárd dollár profitot fog szállítani, legalábbis a FactSet gyűjtése szerint. A Bloomberg által gyűjtött várakozások még ezt is meghaladják kicsivel. S mindez jelentősen meghaladja a tavalyi 5,9 milliárdos bevételt és 680 millió dolláros profitot, ami különben egy gyengébb negyedév volt. Mindenesetre a részvény történelmi csúcson, 504,09 dolláron várja a mai nyitást és a zárás utáni eredményt. Ez pedig idén 255 százalékos áremelkedést jelent, amivel valamivel több mint 8 százalékponttal járult hozzá az S&P500 18 százalékos idei emelkedéséhez.

A másik dolog, ami izgat bennünket, a ma várható bizottsági döntés az RRF pénzek kapcsán. A korábbi közel 10 milliárd eurós hitelből és 5,8 milliárd támogatásból végül egy sovány 0,7 milliárd támogatás maradt a RePowerEU keretében és 3,9 milliárd euró kedvezményes hitelre tartottunk igényt. Ha az év végéig nem kapnak zöld utat ezek a pénzek, akkor azokat a szabályok szerint elbukjuk. A várakozás szerint ma végre pozitív döntés születik, s ezeknek a pénzeknek a lehívását akár pár hónapon belül is megkezdhetjük. Az elkövetkező napokban, hetekben várjuk a 13 milliárd eurónyi pénz felszabadítását a kohéziós alapok tekintetében is. Mind a két dolog kapcsán fontos lenne a jóváhagyás. Nem kell magyaráznunk, hogy miért. (pl. a jövő évi növekedést is determinálnák ezek a pénzek.) Mindenesetre egy estleges „enyhülés” Magyarországgal szemben valószínűleg komoly pozitív hatást hozna a magyar eszközök megítélésében. Jó példa erre a lengyel piac. A választások kapcsán borítékolható EU-s pénz újraindulás több mint 10 százalékos felértékelődést hozott a WIG indexben mostanáig. Az EU-s pénzekkel kapcsolatos korábbi összefoglalót itt olvashatja.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
PODCAST

Rájár a rúd a Bayerre: folytatódik a német cég kálváriája

Újabb fokozatba kapcsolt a német gyógyszer- és vegyipari vállalat vesszőfutása az elmúlt hetekben. Súlyos dollár százmilliókat bukott a társaság,...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben