Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megszületett!

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRDr. Miró JózsefVezető elemző2023. szeptember 11.   10:32

Úgy tűnik, hogy megszületett a vezető a magyar piacon. Pénteken a Richter kitört a bázisból, amely ráadásul – jóindulattal, s nem túl szigorúan véve – egy váll-fej alakzatnak tekinthető. Ráadásul az MACD is éppen most adott vételi jelzést. Így...

Úgy tűnik, hogy megszületett a vezető a magyar piacon. Pénteken a Richter kitört a bázisból, amely ráadásul – jóindulattal, s nem túl szigorúan véve – egy váll-fej alakzatnak tekinthető. Ráadásul az MACD is éppen most adott vételi jelzést. Így meglepetésre ősz elején, amely nem a legkedvezőbb időszak szokott lenni a részvénypiac szempontjából, megtörtént a régóta várt kitörés. Különben a Vraylar kiskereskedelmi értékesítése a május-júliusi 220 millió darabos stagnálás után augusztusban újra nagyot, majdnem 10 százalékot ugrott, s 240 milliót ért el. A rubel árfolyama is inkább stagnál mostanában, s kb. 15-20 fillérrel van alacsonyabban, mint a negyedéves fordulónál volt. Ez talán 3-4 milliárd forint, relatíve kis veszteséget hozhat a cégnek a negyedév során. S kérdés, hogy tudja-e emelni az árakat tovább, ami esetleg segíthet eliminálni ezt a negatív hatást. Szóval a technikai kép alapján akár 12.000 forint fölé is emelkedhet az árfolyam, nagyjából két éven belül. Mindeközben a piac alapvetően optimista a részvény kapcsán, hiszen az ajánlások nagy többsége továbbra is vétel, s az átlagos egyéves célárfolyam picivel meghaladja a 10.400 forintot. Közülük az Erste elemzője pesszimistának számít, a legalacsonabb 9.260 forintos célárral, míg a legmagasabb célárfolyam 12.600 forint.

Forrás Bloomberg, Erste

Különben annak ellenére, hogy a technikai kép nagyon attraktív és fundamentálisan is rendben van a cég, kicsit pesszimisták vagyunk a jelen piaci környezetben. Ugyanakkor a korábbi csúcs 9.320 forintnál nyilván egy természetes támasz egy esetleges vétel estén. Vagyis ez alá nem kellene a részvénynek visszaesnie, ha igazi a múlt heti kitörés. Ez pedig nem tűnik túl nagy kockázatnak.

S ha igazi a kitörés, akkor megvan a magyar piacvezető részvénye, ami további emelkedéseket hozhat, nem csak a Richterben, hanem a BUX indexben is. S hozzá kell tennünk, hogy a magyar piac sem drága, ahogy a régiós indexek sem, hiszen mint korábban is mutattuk, jóval a historikus PE értékeltségek alatt forognak.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Rájár a rúd a Bayerre: folytatódik a német cég kálváriája

Újabb fokozatba kapcsolt a német gyógyszer- és vegyipari vállalat vesszőfutása az elmúlt hetekben. Súlyos dollár százmilliókat bukott a társaság,...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben