Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Erste Protect Express OneStar US Software USD 23-26

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2023. augusztus 31.   11:07

ADOBE Szoftverinfrastruktúra-szolgáltató vállalat, termékei használatosak média tartalmak gyártására, közzétételére, promótálására, és a dokumentumok felhőalapú megosztására munkafolyamatok...

ADOBE

  • Szoftverinfrastruktúra-szolgáltató vállalat, termékei használatosak média tartalmak gyártására, közzétételére, promótálására, és a dokumentumok felhőalapú megosztására munkafolyamatok támogatásaként. Legfőbb bevételi forrása a Creative Cloud előfizetéses szolgáltatása, amely a felhasználók széles körének kínál dokumentumszerkesztő alkalmazásokat.
  • Piaci kapitalizációja körülbelül 234 milliárd dollár, nagyjából 33 ezer munkavállalót foglalkoztat.
  • 2022-es évi bevételének kb. 72 százaléka származott a Digital Media, 25 százaléka a Digital Experience szegmensből, a maradék a publikációs és hirdetés szegmensből. Előbbi jelenti a tartalomgyártással kapcsolatos alkalmazásokat, utóbbi pedig a felhőalapú tartalommenedzsment platformot.
  • 2022-es bevételének szűk 60 százaléka származott az amerikai kontinensről, bő 25 százaléka az Európa-Közel-Kelet-Afrika régióból, míg a maradék a világ többi részéről.
  • 2023-as évi előremutató P/E rátája 32,5 a szektortársak 34,8-as mediánjával szemben, a 2024-es nyereséggel számolva pedig 28,9 a szektortársak 30,4-es mediánjával szemben.
  • Bloomberg árfolyamlink: https://www.bloomberg.com/quote/ADBE:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár
  • A Bloombergen szereplő konszenzusos célár 558 dollár
  • Bloombergen szereplő elemzői ajánlások: 24 elemző ajánlja vételre, 16 tartásra és egy sem eladásra.
  • Kockázatok: Termékfejlesztés céljából egyezséget kötöttek a Figma felvásárlásáról, azonban azt megakadályozhatja, vagy elhalaszthatja a brit versenyhivatal.
  • Piacvezető termékei vannak, illetve a Mesterséges Intelligencia és felhő fókusz támogathatja a cég iránti keresletet.

 

MICROSOFT

  • A világ egyik vezető technológiai vállalata, egyaránt biztosít szoftvereket, szolgáltatásokat és hardvereket, amelyek a modern világunk alapköveit jelentik a számítástechnikai világban. Legismertebb termékek: Windows, Microsoft Office, Teams, SharePoint, Azure, Xbox, Edge, Bing.
  • Piaci kapitalizációja körülbelül 2.380 milliárd dollár, nagyjából 221 ezer munkavállalót foglalkoztat.
  • 2022-es bevételéből bő 30 százalékot adott a produktivitást, kommunikációt, információ áramlást és szolgáltatásokat tartalmazó szegmens, bő 40 százalékot generált a felhő- és adatbázisszolgáltatást biztosító szegmens, míg a maradékot tette ki a számítástechnikai eszközök, PC-k, Xboxok és az operációs rendszereket tömörítő szegmens.
  • A 2022-es bevétel fele-fele arányban származott az Egyesült Államokból és a világ többi részéről.
  • Forward P/E: 2024-es pénzügyi év előremutató P/E rátája 29,1 a szektortársak 24,9-ös átlagával szemben, a 2025-ös pénzügyi év nyereségével számolva pedig 25,4 a szektortársak 20,5-es átlagával szemben.
  • Bloomberg árfolyamlink: https://www.bloomberg.com/quote/MSFT:US
  • A Bloombergen szereplő konszenzusos célár 393 dollár;
  • Bloombergen szereplő elemzői ajánlások: 54 elemző ajánlja vételre, 6 tartásra és 1 darab eladásra;
  • Kockázatok: A PC kereslet még mindig nem pörgött fel, ehhez első sorban az infláció letörése, és a fogyasztói kereslet felpörgése kellene.
  • A Microsoft gőzerővel dolgozik, hogy előretörjön a felhőszolgáltatások és Mesterséges Intelligencia területén.
Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Várt feletti eredmény a Richtertől
PIACI HÍREK

Várt feletti eredmény a Richtertől

A Richter ma reggel tette közzé 2024 első negyedéves számait. Az...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben