Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Citi Protect Express OneStar Future Health USD 23-26

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2023. július 31.   14:32

A Covid lecsengése után a halasztható műtétek száma újra növekedésnek indult, mely jó hatással van a mögöttes termékkosárban szereplő orvos technológiai eszközöket előállító vállalatok jövedelmezőségére

Edwards Lifesciences Corp

  • Orvosi eszközöket gyártó vállalat, termékei elsősorban a komplikáltabb, illetve haladottabb státuszban lévő szívbetegségek kezelésére, műtésére alkalmas eszközök, illetve segédeszközök. Ilyen például a transzkatéteres szívbillentyűpótló, a transzkatéteres billentyűjavító rendszer vagy az aorta sebészeti billentyű. De gyártanak megfigyelő, angiológiás, és oxigéngenerátor eszközöket is.
  • Eszközeire növelheti a keresletet az elöregedő és egyre inkább túlsúlyos amerikai társadalomban várhatóan csak nőni fognak a szív és érrendszeri betegségek.
  • Piaci kapitalizációja kb. 50 milliárd dollár és valamelyest több, mint 17 ezer munkavállalóval rendelkezik.
  • 2022-ben bevételének kétharmada származott a szívbillentyűpótló eszközökből, a maradék pedig a további szívet érintő eszközök és a monitorizó berendezések között oszlott meg, nagyjából egyenlő arányban.
  • A vállalat bevételének közel 60 százaléka származott az Egyesült Államokból 2022-ben, Európából bő 20 százalék, Japánból kb. 9 százalék, míg a maradék bő 10 százalék a Föld többi részéről.
  • Forward P/E: A 2023-as előremutatő P/E 32,5, szemben az szektortársak 55,3-as átlagával; míg a 2024-es nyereséggel kalkulálva 28,7, szemben a szektortársak 40,8-as átlagával.
  • Árfolyamlink (Bloomberg): https://www.bloomberg.com/quote/EW:US
  • A Bloomberg konszenzusos célár 98 dollár.
  • A Bloomberg ajánlások megoszlása: 16 vétel, 14 tartás és 1 eladás.
  • Kockázatok: A túlzott szívbillentyűpótló eszköz kitettség.

 

 

Intuitive Surgical

  • Az Intuitive Surgical egy egyesült államokbeli vállalat, amely robotikus sebészeti eszközöket gyárt.
  • Piaci kapitalizációja 115 milliárd USD, 12.120 munkavállalót foglalkoztat.
  • Az elöregedő népesség miatt egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészségügy. A munkaerőhiány miatt nagyobb szerepet kaphatnak a robot-vezérelt orvosi eszközök. Mindez termékei és szolgáltatásai iránti keresletet növelheti.
  • A vállalat bevételének közel 85 százalékát a sebészeti eszközök értékesítése adja, a többit az ehhez kapcsolódó szolgáltatások.
  • A bevételek kétharmada az Egyesült Államokból származik, egyharmad pedig a világ többi részéről.
  • 2023-as forward P/E: 58,9
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/ISRG:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár 352,7 USD
  • A vállalat részvényeit 17 elemző ajánlja vételre, 10 tartásra és 2 eladásra.
  • A magas értékeltség az átlag fölötti növekedési várakozásoknak köszönhető, ami visszaüthet, ha a vállalat növekedése lelassul.
Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben