Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Lufthansa megkezdte az elektromos Taxibot nevű rendszer tesztelését - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. június 6.   10:23

A Bayer ma bejelentette, hogy a nedves makula degenerációhoz köthető rövidlátás (mCNV) kezelésére szolgáló VEGF Trap-Eye szere sikeres harmadik fázisú klinikai vizsgálatokon ment keresztül. A páciensek a kezelést követően csak 2 betűt vétettek el a kezelés előtti 12-vel szemben. A hír pozitív, de nincs nagy jelentősége, mert a szert a világ számos...


A Bayer ma bejelentette, hogy a nedves makula degenerációhoz köthető rövidlátás (mCNV) kezelésére szolgáló VEGF Trap-Eye szere sikeres harmadik fázisú klinikai vizsgálatokon ment keresztül. A páciensek a kezelést követően csak 2 betűt vétettek el a kezelés előtti 12-vel szemben. A hír pozitív, de nincs nagy jelentősége, mert a szert a világ számos országában (USA, Japán, Ausztrália, Európa) használják már az időskori makula degeneráció kezelésére.
A Daimler kedvező értékesítési adatokról számolt be májusra vonatkozóan. Az értékesítések 6,1%-kal bővültek az előző évhez képest, ez 130.040 darab eladott járművet jelent egy hónap alatt. Az év első 5 hónapjában közel 5%-kal bővültek az eladások, összesen 605.876 darab autót értékesített a társaság. A kínai Mercedes-Benz eladások 7%-kal 17.684 darabra bővültek.
A Daimler üzemeiben idén nyáron nem lesz leállás, mert egyes modellekre, mint például a megújult E- osztályra olyan nagy a kereslet, hogy nincs lehetőség a futószalagok leállítására, annak ellenére sem, hogy az európai autópiac 20 éves mélyponton van. Ez azonban nem minden gyártónál van így, a német luxusautó gyártó cégek és a tömeges elbocsátásokra és gyárbezárásokra szoruló PSA Peugeot Citroen illetve Ford autógyárak között óriási a kontraszt. A BMW 3-as és az Audi A3-as modelljei iránt erős az ázsiai és tengerentúli kereslet, így a német gyártók függetlenedni tudnak az európai recessziótól. A pénzügyi válság és a kormányzati megszorító intézkedések miatt az európai autópiac hatodik éve süllyed, ennek ellenére a német autógyártók növekedni tudnak.
A Deutsche Bank kétszámjegyű növekedést vár a jelzáloghitelek piacán Németországban. A hitelezés felpörgése mindenképpen pozitívan hatna a nettó kamatjövedelem nagyságára és ezen keresztül az eredményre is.
A Morgan Stanley a korábbi 3,2 euróról 5 euróra növelte a Fiat célárát.
A Lufthansa megkezdte az elektromos Taxibot nevű rendszer tesztelését. Az első hírek a tervről még tavaly ősszel jelentek meg, azonban akkor ezt a Lufthansa nem erősítette meg. A Lufthansa egyik leglényegesebb költségeleme az üzemanyag, ami 2012-ben 9,7 milliárd dolláros kiadást jelentett. A földi gurulás a hatékonyatlanság miatt arányaiban jelentős üzemanyag felhasználást eredményez, például a Boeing 747 esetében egy átlagos 17 perces gurulási időszak alatt akár 1 tonna kerozin is elfogyhat, ami akár 1.000 dollárba is kerülhet. Ráadásul a jelenleg alkalmazott megoldások a mechanikai hiba lehetőségét is magukban rejtik. A TaxiBot nevű technológia erre a problémára jelentene megoldást, ugyanis működése során elektromos áramot használ fel, így lényegében az egyetlen költségként a berendezés beszerzése és fenntartása jelent. A megoldás jelentős költségmegtakarítást eredményezne, azonban pozitív árfolyamhatásra egyelőre nem számítunk. Ha azonban tömegesen bevezetésre kerül, akkor akár komoly eredménynövelő hatása is lehet. Egyelőre nem ismert az újítás beruházási költsége, s még az eredményei sem bizonyítottak, de siker esetén számításaink szerint nulla CAPEX-et feltételezve 4 euró lenne az eredménynövő hatása.
A Telefonica megnövelheti a venezuelai beruházásainak az összegét annak érdekében, hogy elkerülje a bolivár esetleges újabb leértékelésének a negatív hatását. A tervek szerint 207 millió dollárral növelnék a beruházások összegét.
Total: A francia energiaügyi miniszter egy interjúban arról beszélt, hogy a hidraulikus repesztésnek jelentős kockázatai vannak, így a tiltását továbbra sem oldják fel. A technológiát elsősorban a palagáz kitermelése során alkalmazzák, és Amerikában már elterjedtnek számít, míg Lengyelországban most zajlanak a kutatási fúrások. A tiltás további életben maradása egyúttal azt is jelenti, hogy a palagáz kitermelés nem tud megjelenni Franciaországban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben