Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pozitív meglepetést okoztak a gyorsjelentések

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2023. április 25.   15:26

Eséssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a határidős indexek negatív irányba mozdultak el: a Dow 0,2 százalékos, az S&P 500 és a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban járt nem sokkal a nyitás előtt. A General Electric ma tőzsdenyitás előtt tette közzé első...

Eséssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a határidős indexek negatív irányba mozdultak el: a Dow 0,2 százalékos, az S&P 500 és a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban járt nem sokkal a nyitás előtt.

A General Electric ma tőzsdenyitás előtt tette közzé első negyedéves jelentését. A vállalat robusztus keresletről számolt be, aminek hatására a vártnál jobb eredményt ért el az év első három hónapjában. A bevétel 13,7 milliárd dollár lett, a részvényenkénti nyereség pedig 27 cent, miközben az elemzők 13,2 milliárdos bevételre és 14 centes nyereségre számítottak. A GE a teljes évre vonatkozóan 7-9 százalékos bevételnövekedést vár. Az árfolyam 2,5 százalékot emelkedett a pozitív hírekre.

Szintén ma számolt be az első három hónap eredményeiről a McDonald’s. A gyorsétterem-lánc bevétele éves szinten 4,1 százalékkal növekedve 5,9 milliárd dollárra hízott, szemben a konszenzus szerinti 5,57 milliárddal. Az egy részvényre jutó nyereség 2,63 dollár lett, miközben az elemzők csak 2,31 dollárra számítottak. A vállalat jó eredménye annak köszönhető, hogy az áremelésekkel sikeresen át tudták hárítani a megnövekedett költségeket a fogyasztókra anélkül, hogy visszaesett volna a kereslet.

Pozitív meglepetést okozott a Halliburton negyedéves jelentése is. Az olajipari szolgáltató vállalat 5,68 milliárd dolláros bevétele 33 százalékos éves növekedést jelent, és felülmúlja a várt 5,5 milliárdot. A nyereség 72 cent lett részvényenként, ami magasabb a 67 centes konszenzusnál.

A vártnál jobb eredményt és megnövelt eredményvárakozást tett közzé a General Motors a ma nyitás előtt publikált első negyedéves gyorsjelentésében. A cég 40 milliárd dollár bevételt generált szemben a 39,2 milliárdos várakozással, részvényenkénti profitja pedig 2,21 dollár lett, felülmúlva az 1,72 dolláros várakozást. A cég az egész éves EPS előrejelzését 35 centtel növelte meg a korábbi 6-7 dollár közötti becslésről, free cash flow várakozását pedig félmilliárd dollárral emelte az 5-7 milliárd dolláros sávról. A nagyszerű eredmény és a pozitív előrejelzés a megnövekvő autókereslet következményeként alakult ki. A részvény közel három százalékos pluszban volt a mai nyitás előtt.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben