Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vegyes lett a két nagybank mai jelentése

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2023. április 18.   15:29

Derűs hangulat uralkodott az amerikai részvénypiacokon a mai nyitás előtt. A Dow Jones 0,1%-os, az S&P 500 0,5%-os, a Nasdaq 100 pedig 0,7%-os pluszban volt. Lassult az ingatlanpiac Amerikában 1 millió 420 ezer megkezdett lakásépítés volt márciusban az Egyesült Államokban,...

Derűs hangulat uralkodott az amerikai részvénypiacokon a mai nyitás előtt. A Dow Jones 0,1%-os, az S&P 500 0,5%-os, a Nasdaq 100 pedig 0,7%-os pluszban volt.

Lassult az ingatlanpiac Amerikában

1 millió 420 ezer megkezdett lakásépítés volt márciusban az Egyesült Államokban, ami 0,8%-os csökkenést jelent havi alapon, felülmúlva a mínusz 3,5%-os várakozást. Mindeközben 1 millió 413 ezer új építési engedélyt adtak ki, ami elmaradt az 1 millió 450 ezres várakozástól, és a februári 1 millió 550 ezres méréstől is.

Jól alakult a BofA első negyedéve

A vártnál jobb idei első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Bank of America. A kötvény-, deviza- és árupiaci üzletág emelkedett ki a legjobban, melynek bevétele 3,43 milliárd dollár volt a várt 2,62 milliárddal szemben. A nettó kamatbevétel éves szinten 25%-kal 14,58 milliárd dollárra nőtt, felülmúlva a 14,42 milliárdos konszenzust. A pénzintézet teljes bevétele éves összevetésben 13%-kal 26,3 milliárd dollárra emelkedett, felülmúlva a 25,4 milliárdos Bloomberg-konszenzust. Az EPS 94 cent lett, meghaladva a várt 82 centes becslést. A részvény közel 2%-os pluszban volt a nyitás előtt.

Nem hozta a kellő kereskedési bevételt a Goldman Sachs

A Goldman Sachs részvény illetve kötvény-, deviza- és árupiaci üzletágának kereskedési bevétele is elmaradt az elemzői előrejelzéstől, így a pénzintézet első negyedéves gyorsjelentése csalódást okozott. Az összbevétel 12,2 milliárd dollár lett, elmaradva a 12,8 milliárdos várakozástól. Ennek ellenére a profit kedvezően alakult, 8,79 dollár lett részvényenként, meghaladva a 8,21 dolláros konszenzust. A részvényárfolyam 3,5%-os mínusszal reagált a jelentésre.

Erős negyedévet zárt a Lockheed Martin

A Lockheed Martin is közzétette az első negyedéves gyorsjelentését. A cég legalább 6,2 milliárd dolláros teljes éves free cash flow-ra számít (a piaci konszenzus 6,25 milliárd). A részvényenkénti profit 6,43 dollár lett, ami meghaladta a 6,08 dolláros várakozást. Mindezt 15,1 milliárdos bevételből érte el a vállalat, ami minimálisan jobb, mint az elemzői várakozás. A EPS-várakozás 26,6-26,9 dollár a teljes évre, míg a szakértői becslés 26,89 dollár. A részvény árfolyama közel 2%-os pluszban volt a piacnyitás előtt.

Növelte előrejelzését a Johnson & Johnson

Előzetes eredményt, illetve éves előrejelzést tett közzé a Johnson & Johnson. A cég EPS-e 2,68 dollár volt az előző negyedévben, ami magasabb, mint a 2,52 dolláros elemzői várakozás, míg a bevétel 24,75 milliárd dollár volt. Az egész éves részvényenkénti nyereség 10,6-10,7 dollár között alakulhat a vállalat előrejelzése szerint. Ez magasabb, mint a korábban megadott 10,45-10,65 dolláros sáv.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben