Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

WEBINÁRIUM

Hozamtermelés nehéz piaci körülmények között - Erste World webinárium

WEBINÁRIUM
WEBINÁRIUM2023. február 28.   17:42

2023. február 23. Erste World webinárium. Az Amundi Alapkezelő Zrt. szakértőivel beszélgettünk a nehéz piaci körülmények közötti hozamtermelésről.

Tematika:

  • Hol vannak most jobb fektetési lehetőségek: a kötvény vagy a részvénypiacokon?
  • Valóban túlértékeltek már az USA részvények?
  • Mennyire féljünk a fejlődő piacoktól?
  • Hol tart most a hidrogén sztori?

Előadóink:

  • Bencze Lajos, az Erste World vezetője
  • Kiss Péter, az Amundi Befektetési igazgatója
  • Szomódi Balázs, az Amundi Third Party Értékesítési és Termékfejlesztési vezetője

A webinárium alatt érkezett kérdések és szakértőink válaszai:

Az USA felmondta a kettős adóztatást kizáró egyezményt, ami nehéz helyzetbe hozza a magyar cégeket és magánszemélyeket egyaránt. Mekkora adó terhelheti az árfolyam nyereségből származó jövedelmeket? Van-e lehetőség az egyezmény megújítására?
Ha minden marad a jelenlegi állapot szerint, és nem kerül sor az egyezmény megújítására, akkor az amerikai 30%-os forrásadó mellé még további 5%-nyi adófizetési kötelezettség járulna. Ez nem a hivatalos álláspontunk, csak előzetes elemzéseken alapuló tájékoztatás. Pontosabb információkkal a banki tanácsadók, illetve adótanácsadók tudnak szolgálni.

A hidrogén technológia várható, hogy a jövő egyik meghatározó zöld energiája lesz?
Milyen mértékben lehet képes elterjedni a mindennapi életben?
Az ERSTE-nél jelenleg elérhető EUR deviza mellett várható USD és/vagy HUF devizában denominált eszköz?
Igen, mindenképpen a jövő meghatározó technológiája, energiaforrása lesz, az új EU-s energiaátmenetet célzó programok egyik alappillére. Sokrétű a felhasználási módja, főleg az energiatárolásban, közlekedésben lehet nagyobb szerepe a mindennapokban. EUR és USD-ben már elérhető.

Iparági becslések szerint a hidrogén a globális energiamix akár 17%-át is adhatja 2050-re ezáltal akár 15%-os csökkenést is eredményezhet a CO2 kibocsátásban, ezáltal nagyon jelentős szerepe lehet a net zero kibocsátás felé vezető úton. Ez a zöld energiával előállított hidrogénre, vagy olyan hidrogén előállításra vonatkozik, ahol ugyan fosszilis energiát használnak a hidrogén előállításához, azonban az üvegház hatású gázok kibocsátását jelentős mértékben csökkentik, hiszen maga a hidrogén nem primer, hanem szekunder energiaforrás. Első sorban a nagy CO2 kibocsátású, nehezen csökkenthető iparágakban lehet nagyobb a szerepe, nem feltétlenül a mindennapi lakossági használatban. EUR sorozat elérhető

Magyarországról is elmondható, hogy a monetáris szigorítás elérte a csúcsát, tehát itthon érdemes már most kötvényekre váltani?
Igen, az Amundi jelenlegi várakozásai szerint idén az irányadó kamatok csökkenése várható, mely kedvezhet a hazai kötvényeknek.

Erdemes-e 30% koruli GBP devizat tartani, vagy erdemesebb diverzifikalni csak EUR es USD-be?
Különösebb várakozásunk nincs a GBP-vel szemben, az látszódik, hogy a GBP volatilisebb deviza mint az EUR, de az utóbbi években kevésbé volt volatilis mint az USD. A GBP együttmozgása (korrelációja) az USD-vel és az EUR-ral igen magas, így az elérhető addicionális diverzifikációs hatás viszonylag kicsi, csak a devizákat nézve.

Az amerikai tőzsdékre bevezetett kínai részvények esetében, a szabályozás alapján történő esetleges kivezetési kockázat (delisting) jelenleg hogyan alakul?
A legutóbbi híradások alapján csökkent a kivezetés veszélye.

https://pcaobus.org/news-events/news-releases/news-release-detail/pcaob-secures-complete-access-to-inspect-investigate-chinese-firms-for-first-time-in-history

Az illetékes amerikai hatóság hozzáfért a kérdéses audit riportokhoz, és azok elemzése folyamatban van. A folyamatos hozzáférés szükséges feltétele annak, hogy ezek a cégek elkerüljék a kivezetést. A korábbi 2021-es megállapítást, ami a kivezetési kockázatot okozta érvénytelenítették, így az azonnali kivezetési kockázat lecsökkent.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben