Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Növekvő kiskereskedelemi forgalom és üzleti bizalom az USA-ban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2023. február 15.   15:27

Eséssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a határidős indexek 0,5%-os csökkenést jeleznek. Az Egyesült Államokban a 2%-os konszenzust meghaladó mértékben, 3%-kal emelkedett a múlt hónapban a kiskereskedelmi forgalom a decemberi visszaesés után. A leginkább az áruházak,...

Eséssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a határidős indexek 0,5%-os csökkenést jeleznek.

Az Egyesült Államokban a 2%-os konszenzust meghaladó mértékben, 3%-kal emelkedett a múlt hónapban a kiskereskedelmi forgalom a decemberi visszaesés után. A leginkább az áruházak, vendéglátóhelyek és gépjárművek forgalma emelkedett. Az adatok azt mutatják, hogy a fogyasztók bátrabban költenek az erős munkaerőpiac és az inflációs nyomás enyhülésének hatására.

A New York-i feldolgozóipari index februárban -5,8 pontra emelkedett az egy hónappal korábbi -32,9-es értékről, így jelentősen felülmúlta a -18,0 pontra vonatkozó piaci várakozásokat, és arra utal, hogy New York államban az üzleti tevékenység enyhébb ütemben zsugorodott. A felmérésben megkérdezett vállalatok arra számítanak, hogy az üzleti feltételek valamelyest javulni fognak a következő hat hónapban.

A jelzáloghitel-kérelmek száma 7,7%-kal esett vissza a múlt héten az Egyesült Államokban. A lakáshitelek refinanszírozására irányuló kérelmek 12,5%-kal, a lakáshitelek vásárlására irányuló kérelmek pedig 5,5%-kal csökkentek. A jelzáloghitelek kamata átlagosan 21 bázisponttal 6,39%-ra ugrott. "A jelzálogkamatok a múlt héten mindenütt emelkedtek, amit az a piaci várakozás hajtott feljebb, hogy az infláció továbbra is fennmarad, és így a Federal Reserve-nek hosszabb ideig korlátozó monetáris politikát kell folytatnia" - mondta Joel Kan, az MBA alelnöke és helyettes vezető közgazdásza.

A Ford leállította legnépszerűbb elektromos járműve, az F-150 Lightning terepjáró gyártását az akkumulátorokkal kapcsolatos probléma miatt.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben