Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Este kiderül

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. február 1.   09:02

A foglalkoztatási adatok is lassításra bírhatják a Fedet Magyar idő szerint este 8-kor jelenti be az amerikai jegybank, hogy mennyivel emeli az irányadó kamatot. A piacok 25 bázispontos emelést várnak, ami 4,5-4,75%-os kamatszintet eredményezne. Tegnap a...

A foglalkoztatási adatok is lassításra bírhatják a Fedet

Magyar idő szerint este 8-kor jelenti be az amerikai jegybank, hogy mennyivel emeli az irányadó kamatot. A piacok 25 bázispontos emelést várnak, ami 4,5-4,75%-os kamatszintet eredményezne. Tegnap a bérnövekedést mérő foglalkoztatási költségindex 1%-os növekedést mutatott a negyedik negyedévben, ami alacsonyabb az 1,1%-os előzetes becslésnél.

Visszaesés elkerülve

Az Eurózóna elkerülte a GDP visszaesést a negyedik negyedévben. Igaz, csak egészen minimálisan, 0,1%-kal nőtt a GDP negyedév/negyedév alapon, de a várt 0,1%-os visszaeséséhez képest ez is felülteljesítésnek számít. Év/év alapon 1,9% volt a növekedés. Az Európai Unióban év/év összehasonlításban 1,8% volt a növekedés, az előző negyedévhez képest pedig stagnált a GDP. A minimális növekedés ellenére az első negyedév továbbra is nehéznek ígérkezik. Spanyolországban és Franciaországban is mérsékelt növekedés volt látható, míg Németországban és Olaszországban enyhén visszaesett a GDP az előző negyedévhez képest.


Az emelkedő spanyol és francia inflációs adatot követően nagy érdeklődés övezi a ma 11 órakor megjelenő eurózónás adatot. Az elemzői konszenzus szerint az infláció a decemberi 9,2%-ról 8,9%-ra csökkenhetett, és a maginfláció is 5,2%-ról 5,1%-ra mérséklődhetett.

Zsugorodást jeleznek a beszerzési menedzser indexek Ázsiában

A japán feldolgozóipari beszerzési menedzser index januárban 48,9 volt, ami megegyezett az előzetes várakozásokkal. Ez már a harmadik egymást követő hónap, amikor a gyári aktivitás visszaesést jelez. Az üzleti bizalom tíz hónapja a második legmagasabb volt, amit a globális ellátási láncra vonatkozó pozitív kilátások emeltek.


A Caixin által készített nem hivatalos kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index januárban 49,2-re emelkedett a decemberi három hónapos mélypontról (49,0), de elmaradt a piaci konszenzustól (49,5). Ez volt a hatodik egymást követő hónap, amikor csökkent a gyári aktivitás.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban, az európaiak pedig pluszban voltak ma reggel.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Stabil az agrárkülkereskedelem egyenlege
AGRÁR SAROK

Stabil az agrárkülkereskedelem egyenlege

Az agrárexport szerkezetében az elsődleges és másodlagos feldolgozottságú termékek szép karriert futnak be. Míg a feldolgozatlan termékek a tíz...

2024. április 11.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben