Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

BNP 100% Garant Cross Asset Trend Index EUR 22-25

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2022. november 18.   14:26

BNP Paribas Cross Asset Trend Vol 4 Index egy trendkövető multi-asset index, mely momentum indikátorok alapján igyekszik long pozíciót felvenni azokból az eszközökből, melyek árfolyamában relatív emelkedés várható, illetve short pozíciót azokban az eszközökben, melyek árfolyamában relatív csökkenés várható. Széleskörű diverzifikáció céljából 77 különböző eszközbe fektet, melyekkel mintegy 5 eszközosztály fed le. Ezek súlyát naponta változtatja, így érve el magas reakcióképességet és robosztusságot, elkerülve a nem megfelelő időzítés kockázatát. Az index kockázatot kontroláló mechanizmussal is bír, melynek keretében 4%-os volatilitási célt követ, s ennek érdekében előbbi portfóliót szintetikus készpénz pozícióval vegyíti. Mindezek alapján az index igen ellenálló tud lenni a különböző gazdasági ciklusokkal szemben.

Alapelvek

Az index egy szabályokon alapuló, rugalmas és szisztematikus index, amely 5 eszközosztályt képviselő, összesen 77 eszköz trendjéből igyekszik profitálni. Az öt eszközosztály: globális részvények, kamatok, deviza árfolyamok, kötvények és árupiac.

Az metodológiája mind emelkedő, mind pedig csökkenő árfolyamtrendekből törekszik hasznot szerezni, long és short pozíciót felvéve (long-short stratégia), széleskörű diverzifikáció mellett.

A többlethozamot kereső trendkövető stratégia mellett az index kockázatot kontroláló mechanizmussal is rendelkezik, melynek célja a volatilitás index hozamára gyakorolt hatásának csökkentése.

 

Metodológia

1) Széles befektetési univerzum

  • Az index több eszközosztályon átívelő, 77 diverzifikált komponensre keres kitettséget;
  • Komponensei kiválasztásában törekszik arra, hogy azok megfelelően reprezentálják az adott piacokat, valamint hatékonyan lehessen tőkeáttételes és szintetikus short pozíciót is felvenni bennük, ezek mellett pedig likvidek és költséghatékonyak legyenek;
  • A komponensek 5 eszközosztályt fednek le, melyek a következőek:
    • Globális részvények (pl. Eurostoxx 50, S&P 500, Dax, Russel 2000, Nikkei)
    • Kamatok (pl. 2, 5, 10 és 30 éves amerikai államkötvények)
    • Árupiac (pl. WTI olaj, Brent, Cink, Arany, Ezüst)
    • Deviza (forex, pl. EUR, GBP, CHF, JPY, CZK, NOK)
    • Vállalati kötvények ( 5 éves EUR és USD high yield és investment grade kötvények).

 

2) Kiválasztási folyamat

  • A befektetési univerzumon belül az index a historikus árfolyamadatokat és a Modern Portfólió Elméletet felhasználva becsüli meg a várható árfolyamtrendeket;
  • A becsült trendek alapján súlyozza az egyes komponenseket:
    • Long pozíciót vesz fel, ha a komponenstől pozitív hozam várható, és
    • Short pozíciót, ha negatív, vagy esetleg nagyon kis mértékű pozitív hozam várható;
  • A naponta történő allokáció meghatározáskor az index figyelembe veszi az egyes komponensek közötti korrelációt is, növelve ezzel a hatékonyságot.

 

3) Kockázat kontroláló mechanizmus

  • A volatilitás index teljesítményére gyakorolt hatásának csökkentése érdekében az index kockázat kontroláló mechanizmussal is bír;
  • Az index célja a napi hozamok realizált volatilitását éves 4% körül tartani;
  • Ennek érdekében a komponenseket tartalmazó befektetési portfólió mellett hipotetikus készpénz pozíciót is tart az index, melyet:
    • növel, ha a realizált voaltilitás meghaladja a 4%-ot, és
    • csökkenti, ha a realizált voaltilitás nem éri el a 4%-ot;
  • A hipotetikus készpénz pozíció kamatot vagy egyéb hozamot nem fizet.

 

 

Index teljesítménye (2022.11.16-i adatok alapján)

 

YTD

3 hónap

1 év

2 év*

5 év*

Hozam

2.38%

-0.94%

1.46%

5.54%

1.61%

Volatilitás (éves)

4.64%

4.74%

4.59%

4.19%

4.23%

Max Drawdown

-3.9%

-3.9%

-3.9%

-3.9%

-7.8%

* évesített hozam

 

BNP Paribas Cross Asset Trend Vol 4 Index teljesítménye

BNP Paribas Cross Asset Trend Index honlapja

BNP Paribas Cross Asset Trend Index Brossúrája

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben