Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentettek a bankok is

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. október 14.   15:30

Folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a határidős indexek pozitív képet festenek: az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq egyaránt 0,9-1,0%-os pluszban jár. A kiskereskedelmi forgalom nem csökkent, de nem is nőtt az USA-ban szeptemberben az előző hónap 0,4%-os növekedése után,...

Folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a határidős indexek pozitív képet festenek: az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq egyaránt 0,9-1,0%-os pluszban jár.

A kiskereskedelmi forgalom nem csökkent, de nem is nőtt az USA-ban szeptemberben az előző hónap 0,4%-os növekedése után, így elmaradt a 0,2%-os várakozástól. Csökkentek a költések az autók, az üzemanyag, valamint az építőanyagok és a kerti berendezések esetében.

Az Egyesült Államokban 1,2%-kal csökkentek szeptemberben az importárak az egy hónappal korábbihoz képest, az előző havi 1,1%-os csökkenést követően. A friss adat 10 bázisponttal alacsonyabb a várt értéknél, mivel az erős dollár hozzájárult az importált áruk árának csökkenéséhez. Az üzemanyagárak 7,5%-kal, a többi termék ára 0,4%-kal mérséklődött havi szinten. Az előző év azonos időszakához képest az importárak 6%-kal emelkedtek.

A JPMorgan erős harmadik negyedévet zárt, az eredményt részben a kamatbevételekből származó nyereség segítette. A vállalat bevétele 33,49 milliárd dollár lett, szemben az elemzők 32,25 milliárd dolláros várakozásával. Részvényenként 3,12 dollár nyereséget könyvelhettek el, ami szintén felülmúlja a várt 2,88 dollárt. Jamie Dimon vezérigazgató elismerte a gazdaság erősségeit, de figyelmeztetett is: "Jelentős nehezítő tényezők állnak előttünk: a makacsul magas infláció, amely magasabb globális kamatlábakhoz vezet, a mennyiségi szigorítás bizonytalan hatásai, az ukrajnai háború, ami növeli a geopolitikai kockázatot, valamint az olajkínálat és az olajárak körüli bizonytalanság".

A Morgan Stanley harmadik negyedéves eredményei elmaradtak az elemzői várakozásoktól, mivel a befektetési banki bevételek 55%-kal estek vissza. A New York-i székhelyű bank részvényenként 1,53 dolláros korrigált nyereséget ért el, ami 2 centtel jobb a vártnál, de 25%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A 12,99 milliárd dolláros bevétel 12%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, és alulmúlta az elemzők által várt 13,25 milliárdot.

A vártnál nagyobb bevételt termelt a Wells Fargo az idei év harmadik negyedévében, tette közzé a ma nyitás előtt megjelent gyorsjelentésében a pénzintézet. Az elezmzők 18,8 milliárd dollár bevételre számítottak, míg a Wells Fargo valójában 19,5 milliárd dollár nyereséget ért el. A magas kamatkörnyezetben a legjobban a kereskedelmi banki szegmens teljesített, éves alapon 42%-kal növekedve 2,95 milliárd dollár bevételt generálva, de a befektetési terület is 20%-kal tudott növekedni. A kamatnyereség 12,1 milliárd dollár lett, meghaladva a 11,6 milliárd dolláros várakozást. A Wells Fargonak körülbelül 2 milliárd dollár értékben keletkezett egyszeri vesztesége a negyedév során, ami peres eljárásokhoz, ügyfél kártalanításhoz, illetve szabályozási ügyekhez kapcsolódott. Ennek részvényenkénti hatása 45 cent volt, így a bank egy részvényre jutó eredménye 85 cent lett a várt 1,09 dollárral szemben.

Szerény harmadik negyedévet zárt a Citi a mai nyitás előtt közzétett gyorsjelentése alapján. A bank fix kamatozású kereskedésből származó bevétele elmaradt a várttól (3,06 milliárd dollár vs 3,17 milliárd), és a befektetési banki üzletág is gyengén teljesített. A lakossági szegmens jól teljesített, éves szinten 10%-kal 4,33 milliárdra nőtt a bevétele. Ugyan az összbevétel (18,5 milliárd dollár) meghaladta a várt 18,3 milliárdot, a befektetőknek nem tetszett a bank kereskedelmi eredménye.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Várt feletti eredmény a Richtertől
PIACI HÍREK

Várt feletti eredmény a Richtertől

A Richter ma reggel tette közzé 2024 első negyedéves számait. Az...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben