Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább nőtt a maginfláció az Egyesült Államokban, esnek a tőzsdék

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. október 13.   15:25

A friss adatok közlése után lefordultak a határidős indexek, az S&P 500 2,3%-os, a Dow Jones 1,9%-os, a Nasdaq pedig 3,0%-os mínuszban jár. Az infláció éves összevetésben némileg enyhült, a mutató 8,2%-ra csökkent szeptemberben az augusztusi 8,3% után, de így is a...

A friss adatok közlése után lefordultak a határidős indexek, az S&P 500 2,3%-os, a Dow Jones 1,9%-os, a Nasdaq pedig 3,0%-os mínuszban jár.

Az infláció éves összevetésben némileg enyhült, a mutató 8,2%-ra csökkent szeptemberben az augusztusi 8,3% után, de így is a 8,1%-os piaci előrejelzés felett alakult. Eközben a maginfláció, ami nem tartalmazza az élelmiszer- és energiaárakat, 6,3%-ról 6,6%-ra emelkedett. Ez 1982 augusztusa óta a legmagasabb érték, és meghaladja a 6,5%-os várakozást. A friss adat azt jelzi, hogy az inflációs nyomás továbbra is magas, így újabb nagyobb mértékű kamatemelések következhetnek.

Az Egyesült Államokban a korábbi 219 ezerről 228 ezerre emelkedett a múlt héten az új munkanélküli-segély kérelmek száma, 3 ezerrel meghaladva a várakozásokat. A tartós munkanélküli-segély kérelmek száma 1,368 millióra emelkedett az egy héttel korábbi 1,365 millió után.

A fogyasztók körülményei továbbra is jók, és ebben a hónapban többet költenek, mint egy évvel ezelőtt. Ez a Bank of America szerint a béremeléseknek és a jó minőségű hiteleknek köszönhető. Az Amazon eladásai azonban kevesebb optimizmust sejtetnek, a vásárlók többnyire elkerülték a drága termékeket, inkább a háztartási cikkeket és az olcsóbb termékeket részesítették előnyben a vállalat Prime Day nevű eseménye során.

A Delta Air Lines ma piacnyitás előtt tette közzé a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentését. A vállalat 12,84 milliárd dolláros bevételről adott számot, ami megfelel a várakozásoknak. Ebből 1,51 dolláros korrigált nyereséget könyvelhettek el, ami 3 centtel elmarad az elemzői konszenzustól. A Delta az év utolsó negyedévében 1-1,25 dolláros nyereségre számít, mivel a Covid-korlátozások és a több mint két éve tartó óvatosság után várhatóan élénk marad az utazási kedv az ünnepek alatt.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Várt feletti eredmény a Richtertől
PIACI HÍREK

Várt feletti eredmény a Richtertől

A Richter ma reggel tette közzé 2024 első negyedéves számait. Az...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben