Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Erste Asset Management: mélyreható piacismeret, alapos elemzés és cégcsoport szintű csapatmunka

SZTORI
SZTORI2022. október 5.   12:15

Az Erste Asset Management (Erste AM) nemzetközi alapkezelő társaság, amely 1965 óta stabil szerepet tölt be a Közép- és Kelet-Európában. Az Erste AM az Erste Groupon belül felelős az összes vagyonkezelési tevékenységekért, beleértve a befektetési alapok és egyedi portfóliómegoldások kezelését. Ausztriában, a Szlovák Köztársaságban és a Cseh Köztársaságban található telephelyein, valamint Romániában, Magyarországon, Horvátországban és Németországban több mint 400 munkatárs mintegy 76,81 milliárd eurónyi vagyont kezel (2021. 12. 31-i adatok alapján).

Ügyfeleiknek befektetési alapok széles választékát kínálják, különböző befektetési és vagyonallokációs megoldásokkal. Kötvénykezeléssel, Kelet-Európára összpontosító részvény- és kötvényalapokkal, nemzetközi részvény- és fix hozamú alapokkal foglalkoznak, melyek etikai/fenntartható, környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati szempontok alapján kezelt elveknek megfelelnek (ESG).

Az Erste AM különös figyelmet fordít a felelős termékekre és szolgáltatásokra. Vállalkozásként elkötelezettek a társadalmilag és környezetvédelmi szempontból elfogadható magatartás mellett, és 2001 óta kínálnak fenntartható alapokat. Az "ERSTE RESPONSIBLE" alatt és "ERSTE WWF" alatt olyan alapokat kínálnak, amelyek megfelelnek a fenntartható kritériumoknak. A 15,47 milliárd euró kezelt vagyon alapján (2021. 12. 31-i állapot szerint) az Erste AM piacvezető Ausztriában a Responsible/ Fenntartható befektetésben.

Világosan meghatározott folyamatok szerint fektetnek be, amelyek a következő elveken alapulnak:

■ Csapatszemlélet: A szoros és folyamatos együttműködés a szakértői csapatokon belül és a befektetési részlegek között fontos versenyelőnyt teremt.

■ Rugalmasság: A csapatok és a befektetési részleg vezetése (Chief Investment Officer) közötti rövid távolságok lehetővé teszik a külső eseményekre, például a piaci sokkokra való gyors reagálást.

■ Következetesség: Az Erste AM hűséges az egy választott befektetési stratégiához, de folyamatosan dolgozik annak továbbfejlesztésén is.

■ Nyomon követhetőség: Az alapkezelők döntéseinek nyomon követhetőnek kell lenniük. Csak így biztosítható a folyamatos minőségbiztosítás és -javítás.

 

Kiemelt számok*

Eszközök:  76,81 milliárd euró

Magánbefektetők: 29,13 milliárd euró

Intézményi befektetők: 37,29 milliárd euró

ESG befektetések volumene: 15,47 milliárd euró

* Adatok 2021. 12. 31-i állapot szerint

Forrás:Erste AM

A cikkben foglalt információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Alapkezelő Zrt. fenntartja. A jelen cikkben foglaltak nem minősülnek befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Felhívjuk a figyelmét arra is, hogy Társaságunknál a fentieken túl számos befektetési alap elérhető, melyek listája megtalálható az alábbi weboldalon. A Kiemelt Befektetői Információk menüpont alatt elérhető dokumentum tartalmazza az egyes alapok bemutatását, melynek segítségével az egyes alapok kondíciói könnyedén összehasonlíthatóak: https://www.erstemarket.hu/befektetesi_alapok. A fenti befektetési csomagokban szereplő terméktípusról részletes tájékoztatás – mely tartalmazza az adott termékekben rejlő kockázatokat is – a weboldalunkon található Általános Terméktájékoztató anyagban érthető el: ersteinvestment.hu/hu/befektetesi_jegyek.html

Megalapozott befektetői döntés csak az adott alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata, továbbá a Kiemelt Befektetői Információk ismeretében hozható, amelyek rendelkezésre állnak a forgalmazó Társaság honlapján (www.ersteinvestment.hu), valamint az Erste Bank Hungary Zrt. fiókhálózatában és az egyéb forgalmazási helyeken. Kérjük, befektetési döntése előtt tájékozódjon a befektetési alapok vételéhez és visszaváltásához, valamint az értékpapírszámla vezetéséhez kapcsolódó aktuális díjakról, továbbá óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát és a befektetésekből származó esetleges károkat.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben