Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Túl a csúcson

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. augusztus 11.   15:13

Egyelőre kitart a jó hangulat az amerikai tőzsdéken, a határidős indexek ma is emelkednek. Az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is 0,8%-os pluszban jár a nyitás előtt. A vártnál jobb inflációs adat miatt tegnap túláradó optimizmus szállta meg a befektetőket az USA-ban. A piac 75...

Egyelőre kitart a jó hangulat az amerikai tőzsdéken, a határidős indexek ma is emelkednek. Az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is 0,8%-os pluszban jár a nyitás előtt.

A vártnál jobb inflációs adat miatt tegnap túláradó optimizmus szállta meg a befektetőket az USA-ban. A piac 75 helyett már csak 50 bázispontos emelést áraz szeptemberre, amikor a Fed legközelebb összeül, hogy döntsön az irányadó kamat mértékéről. A jegybank tisztviselői azonban próbálják hűteni a kedélyeket. A Minneapolis-i és a San Franciscó-i Fed elnöke is úgy nyilatkozott, hogy korai még győzelmet hirdetni az infláció fölött, mivel az a csökkenés ellenére továbbra is nagyon magas.

A 265 ezres várakozásnál valamivel kevesebb, 262 ezer új munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be a múlt héten az Egyesült Államokban, az egy héttel korábbi 248 ezer után. Az elemzők arra számítottak, hogy a tartós kérelmek száma 1,42 millió marad, de végül ennél 8 ezerrel magasabb lett.

Az USA-ban a termelői árak júliusban 0,5%-kal csökkentek havi szinten a júniusi 1%-os emelkedést követően, szemben a 0,2%-os emelkedésre vonatkozó várakozásokkal. Több mint két év óta ez az első csökkenés, amit elsősorban a benzin árának 16,7%-os esése váltott ki. A termelői infláció a júniusi 11,3%-ról 9,8%-ra csökkent júliusban eves szinten, szemben a 10,4%-os előrejelzéssel.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben