Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagy üzletet kötött az Intel

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. július 25.   15:24

Felpattantak és pluszban várják a mai piaci nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,3%-kal, az S&P 500 0,2%-kal, a Nasdaq pedig 0,1%-kal kereskedik feljebb, mint a pénteki záróérték. Történetének egyik legnagyobb ügyfelét szerezte meg az Intel, a...

Felpattantak és pluszban várják a mai piaci nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,3%-kal, az S&P 500 0,2%-kal, a Nasdaq pedig 0,1%-kal kereskedik feljebb, mint a pénteki záróérték.

Történetének egyik legnagyobb ügyfelét szerezte meg az Intel, a cég közleménye szerint egy éven át chipeket fog gyártani a tajvani MediaTek számos ezköze számára. A MediaTek félvezetőit többek között az Amazon Echo Speaker-eihez és a Peloton szobakerékpárjaihoz is használják. Az amerikai chipgyártó igyekszik felvenni a versenyt TSMC-vel és a Samsunggal, mely célja az amerikai kormányzatnak is, így ez győzelem mind a cég, mind Washington számára is. Az Intel új létesítményeket épít Arizonában, továbbá 20 milliárd dolláros új központot tervez építeni Ohióban is. A vállalat ezen tervei késhetnek ,amennyiben a kormányzat  52 milliárd dolláros támogatásának kifizetései későbbre csúsznak.

Egy milliárd dollárral megnövelte a korábban 5-7 milliárd dollárra becsült beruházásainak idei évre vonatkozó összegét a Tesla, melyet ugyanezen mértékben prognosztizálnak a következő két évre is. Elon Musk vezérigazgató korábban arról beszélt, hogy a gyárai igazi „gigantikus pénzégetők”, melynek köze lehet a vártnál nagyobb beruházási-igényhez.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.
Zuhan a sztárpapír, kifulladóban az MI-forradalom?
SZTORI

Zuhan a sztárpapír, kifulladóban az MI-forradalom?

A Supermicro a mesterségesintelligencia-forradalom egyik legnagyobb...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben