Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csökkenő import árindex, vegyes banki jelentések

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. július 15.   15:53

Pluszban nyitott ma az amerikai tőzsde. A Dow 1,2%-kal, az S&P 1,0%-kal, a Nasdaq pedig 0,6%-kal emelkedik. A vártnál nagyobb mértékben pattant vissza az amerikai kiskereskedelmi forgalom júniusban. Az 1,0%-os (hó/hó) adat meghaladta a 0,9%-os elemzői konszenzust. Májusban még 0,3%-os zsugorodást mértek...

Pluszban nyitott ma az amerikai tőzsde. A Dow 1,2%-kal, az S&P 1,0%-kal, a Nasdaq pedig 0,6%-kal emelkedik.

A vártnál nagyobb mértékben pattant vissza az amerikai kiskereskedelmi forgalom júniusban. Az 1,0%-os (hó/hó) adat meghaladta a 0,9%-os elemzői konszenzust. Májusban még 0,3%-os zsugorodást mértek havi alapon.

A vártnál jóval alacsonyabban lett a júniusi import árindex, ugyanis a májusi éves alapú 11,7%-os adat után egy százalékponttal csökkent az import termékek árának növekedése (az elemzői várakozás 11,4% volt).

Nagyot ment az időközi kereskedés folyamán a Pinterest, miután az Elliot Management befektetési alap 9%-os részesedést szerzett a közösségi oldalban. A Pinterest papírja értékékének 75%-át vesztette el az utóbbi egy évben, emiatt a korábbi vezérigazgató júniusban visszalépett tisztségétől.

A Wells Fargo az elemzők által várt 17,54 milliárd dolláros becsléstől elmaradó, 17,03 milliárd dollárnyi bevételt termelt, derül ki a cég ma piacnyitás előtt megjelent gyorsjelentéséből. A 74 centes egy részvényre jutó eredmény is elmarad a becsült 80 centes értéktől. A jelzálog-hitelekből származó bevétel 79%-kal, 287 millió dollárra csökkent, a megnövekvő kamatok miatt még inkább visszalassuló ingatlanpiac következtében. A bank 580 millió dollárt tett félre potenciálisan rosszul teljesítő hitelekre, ami több mint az elemzők által várt 415 millió. A részvény 5%-ot emelkedi a nyitás után.

A Citigroup a várakozásokat meghaladó második negyedéves eredményt jelentett a mai piacnyitás előtt. Ez főként a devizapiaci, árupiaci és kamatswap-kereskedésből származó nyereségének, valamint a vállalati pénzek határon túlra helyezésének köszönhető. Az üzletágakat tekintve a FICC kereskedésből származó 4,08 milliárd dolláros bevétel meghaladta a várt 3,84 milliárd dollárt. Az egy részvényre jutó eredmény a becsült 1,70 dollárhoz képest 2,19 dollár lett, míg az összes bevétel 19,6 milliárd dollár volt, meghaladva a 18,43 milliárdos várakozást. A befektetési banki üzletág a Citigroup-nál is gyenge volt, éves alapon 46 százalékot esett vissza, és a 805 milliós bevétel bőven elmaradt a 981 milliós Bloomberg konszenzustól. A Citi 6,5%-ot emelkedik.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben