Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyengén kezdték a gyorsjelentési szezont a pénzügyi vállalatok

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. július 14.   15:51

Eséssel indult a mai kereskedés az Egyesült Államokban. A Dow Jones -1,8%-os, az S&P 500 1,5%-os, a Nasdaq pedig 1,4%-os mínuszban áll percekkel a nyitás után. A termelői árindex sem mérséklődött a tegnapi fogyasztó inflációs meglepetés után. A májusi adat...

Eséssel indult a mai kereskedés az Egyesült Államokban. A Dow Jones -1,8%-os, az S&P 500 1,5%-os, a Nasdaq pedig 1,4%-os mínuszban áll percekkel a nyitás után.

A termelői árindex sem mérséklődött a tegnapi fogyasztó inflációs meglepetés után. A májusi adat éves szinten még 10,9% volt, amiben csökkenést vártak az elemzők (10,7%), de a júniusi adat végül 11,3%-ra emelkedett. Ez azt vetíti előre, hogy az inflációs nyomás várhatóan továbbra sem enyhül. Az élelmiszer- és energiaárak nélküli mutató azonban a korábbi 8,5%-ról 8,2%-ra csökkent, ez pontosan megfelelt a várakozásoknak.

A korábbi 235 ezernél valamivel több, 244 ezer friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be múlt héten az Egyesült Államokban. A szakértők nem vártak változást az adatban. A folyamatos kérelmek száma azonban csökkenni tudott, az 1,380 milliós előző mérés 1,331 millióra csökkent, pedig az elemzők enyhe növekedésre számítottak.

A JPMorgan indította az amerikai nagybankok gyorsjelentési szezonját. A pénzintézet részvényei (más banki részvényekhez hasonlóan) több mint 4%-ot estek a vártnál gyengébb negyedéves teljesítmény miatt. A várt 2,88 dolláros egy részvényre jutó eredmény helyett 2,76 dollárt ért el a vállalat, ami éves szinten 27%-os csökkenést jelent. A cég bevétele 31,63 milliárd dollár volt, ez alig maradt el a 31,97 milliárdos Bloomberg konszenzustól. Leggyengébben a befektetési banki terület szerepelt az 1,35 milliárdos bevételével, jócskán elmaradva a várt 1,92 milliárdtól, éves szinten 61%-ot zsugorodva. A részvény értékesítési és kereskedési bevételek ugyanakkor várakozásokon felüliek lettek, a 3,08 milliárd dollár meghaladta a szakértők által becsült 2,82 milliárdot. Az amerikai bank ezzel együtt bejelentette, hogy felfüggeszti a 30 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programját is, hogy megfeleljen a magasabb tőkeelvérásoknak. Ezzel kapcsolatban a rosszul teljesítő hitelek fedezésére további 428 millió dollár került elhatárolásra.

A vártnál alacsonyabb eredményről adott számot 2022 második negyedévére a Morgan Stanley, amit James Gorman vezérigazgató a volatilis piaci körülményekkel indokolt. A cég bevétele a Bloomberg által várt 13,33 milliárd dollár helyett 13,13 milliárd dollár lett, ez 11%-os csökkenést jelent a négy negyedévvel korábbihoz képest. A nyereség 24%-kal lett alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi, ami részvényenként 1,44 dollárt jelent, alulmúlva az 1,57 dolláros várakozást. Az eredményből 5,74 milliárd dollár a vagyonkezelési tevékenységből származott (az erre vonatkozó becslés 5,81 milliárd dollár volt). Felülteljesítette a várakozásokat a FICC kereskedés üzletág, mivel a várt 2,16 milliárd dollár helyett 2,50 milliárd dollár bevételt termelt. A ROE a vártnál (11,8%) alacsonyabb, 10,1% lett. A cég részvényei több mint 3%-ot estek a hírre.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben