Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyorsjelentés dömping lesz ma az USA-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. április 16.   08:56

Kína segítette tegnap a piacok lecsúszását, este pedig a bostoni robbantás borzolta a kedélyeket. Így a Dow Jones ipari átlagindex egészen a 20 napos mozgóátlagig esett, az S&P500 pedig visszaesett a bázisban. Míg az első esetben (piacvezető!) még nem kellene különösebben aggódnunk, addig a második esetben az akció eléggé negatív. Közben Európában siralmas a...

Kína segítette tegnap a piacok lecsúszását, este pedig a bostoni robbantás borzolta a kedélyeket. Így a Dow Jones ipari átlagindex egészen a 20 napos mozgóátlagig esett, az S&P500 pedig visszaesett a bázisban. Míg az első esetben (piacvezető!) még nem kellene különösebben aggódnunk, addig a második esetben az akció eléggé negatív. Közben Európában siralmas a teljesítmény. A DAX eső trendben van, és a BUX küzdelme a 200 napos mozgóátlaggal is egyre kétségbeesettebb. Ráadásul a nyersanyagokban is összeomlást látunk. Az arany történelmének legnagyobb két napos csökkenését produkálta. Eközben jó vállalti eredményeket láthatunk, de azok sem fordítják meg a hangulatot, nem úgy, mint a közelmúltban. Így egyre óvatosabbak vagyunk annak ellenére, hogy a mai napon lelassulhat a csökkenés az európai piacokon, sőt egy-két index esetében még akár valamiféle emelkedést is láthatunk majd.
Piaci áttekintés
- Nagyot estek a tengerentúli piacok
- 1,400 dollár alatt az arany, tovább zuhan az olaj
- Áttörte a szintet a forint
- Ma sem talált magára Ázsia
- Csökkenésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Rég nem látott zuhanással indították a hetet a tengerentúli börzék, a rossz hangulatot tovább erősítette a bostoni robbantás. 5 hónapja nem láthattunk ilyen gyenge kereskedési napot (Dow
- 1,79%, Nasdaq -2,4%, S&P500 -2,32%).
- Tegnap a Citigroup publikálta piacnyitás előtt negyedéves számait, a kedvező adatok azonban nem tudták megmenteni a piacot a nagyobb eséstől. A várt 1,17 dollár helyett 1,29 dollár lett a részvényenkénti profit az első három hónapban, ami 31%-kal magasabb a tavalyi eredménynél. A nettó árbevétel 20,5 milliárd dollár volt a várt 20,17 milliárd dollárral szemben. A társaság tőkehelyzete tovább javult, a Tier1 mutató 9,3%-ra nőtt. A vezérigazgató pozitívan értékelte az első negyedévet, de azt is hozzátette, hogy a működési környezet kihívásokkal teli marad.
- A New-Yorki feldolgozóipari index áprilisi érétke 3,1 pont lett, miközben az elemzők 7 pontra számítottak, az előző hónapban pedig 9,24 pont volt a mutató.
- Ma számos nagy társaság publikálja negyedéves számait, a Goldman Sachs, a Johnson & Johnson és a Coca-Cola piacnyitás előtt, az Intel és a Yahoo! pedig piaczárás után teszi közzé az első három hónapban elért eredményeit.
- A tengerentúlon ipari termelési adatok, kiadott építési engedélyek, megkezdett házépítések és fogyasztói árindex adatok látnak ma napvilágot.
Európa
- A nyugat-európai börzéken a nap első felében volt látványosabb zuhanás, a záráshoz közeledve enyhültek a mínuszok (FTSE100 -0,63%, DAX -0,41%, CAC40 -0,52%).
- Ma délelőtt 11 órakor az eurózónás ZEW gazdasági hangulat index áprilisi értékét publikálják.
Olaj, arany
- Tovább zuhantak tegnap a nyersanyagárak, az arany ma reggel 1.376 dolláron állt, míg az amerikai WTI kőolaj 86,6 dollárig esett. A csökkenésre elsősorban a vételi pozíciók lezárása miatt került sor, az eladási hullám mindenesetre a végéhez közeledik.
Devizák
- Negatív nemzetközi hangulatban erősödött a forint. Az EUR/HUF árfolyam áttörte a 295-ös szintet és ma reggel is a szint alatt kereskednek a devizapárral 294,4 környékén.
- Tegnap beerősödött a dollár az euróval szemben, és az EUR/USD árfolyama 1,3118-ról 1,3036-ra mérséklődött, ugyanakkor ma reggel az euró kismértékben visszaerősödött és reggel nyolckor 1,3076-os árfolyamon kereskedtek vele.
Távol-Kelet
- A Hang Seng 0,42%-ot, a Shanghai index 0,09%-ot, míg a Nikkei 0,04%-ot csökkent ma reggel, de a kereskedés második felét már stagnálás és kismértékű emelkedés jellemezte.
- Jelentős árfolyamesés volt megfigyelhető az ázsiai bányatársaságoknál is, melyek árfolyama követte a zuhanó aranyat és ezüstöt, illetve reagált a hétfői gyenge kínai GDP adatra is.
- A jen tovább folytatta a korrekciót a dollárral szemben és visszatesztelte a rövidtávú mozgóátlagot, ahonnan ismételten felfelé rugaszkodott el a devizapár értéke.
Határidős piacok
- Az USA határidős piacai a pozitív, míg az európai határidős indexek a negatív tartományban voltak ma reggel.
Vállalati hírek
- Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója 2013. április 15-én 36.710 darab Magyar Telekom részvényt vásárolt 418 forintos átlagáron, így összesen 96.846 darabot birtokol a vállalat papírjaiból.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben