Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

VÁLLALATELEMZÉS

ALTEO: Volatilitás a barátom!

VÁLLALATELEMZÉS
VÁLLALATELEMZÉS2022. május 30.   08:11
ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. utilities
Célár: 2.740 Ajánlás: Vétel
Elemző: Miró József

Jelen elemzésünkkel megkezdjük az ALTEO követését. A rendelkezésre álló információk alapján kidolgoztuk a vállalat pénzügyi modelljét az elkövetkező 5 évre, és DCF értékelés alapján meghatároztuk a 12 hónapos...

Jelen elemzésünkkel megkezdjük az ALTEO követését. A rendelkezésre álló információk alapján kidolgoztuk a vállalat pénzügyi modelljét az elkövetkező 5 évre, és DCF értékelés alapján meghatároztuk a 12 hónapos célárfolyamot, ami 2.740 forint. Ajánlásunk: Vétel.

A cég eredménye a magas kiegyenlítői piaci áraknak köszönhetően már tavaly felrobbant. Ez a pozitív trend idén év elején is folytatódni látszik. A kiegyenlítői árak tovább növekedtek, miközben a spark spread is jó profitot ígér. Így a tavalyi rekord eredmény után idén jó eséllyel újabb rekordra számíthatunk.

Ugyanakkor az energiaárak az elkövetkező években nagy valószínűséggel visszatérnek egy kiegyenlítettebb, de a korábbinál magasabb szintre, ami még mindig jó, de a jelenleginél alacsonyabb eredményt fog hozni még intenzív beruházás esetén is.

A modellünkben a cég terveitől enyhén elmaradó, 29 milliárd forintnyi beruházást valósítottunk meg, addicionális hitelfelvétel nélkül és magas osztalékfizetés mellett. Ebből tisztán látszik, hogy igaz a cég mondása, hogy „növekedési sztori, de jelentősen emelhető az egy részvényre jutó osztalék”. Számításainkban további tartalékot rejt a hozamok csökkenése, melynek során hitelfelvétellel további beruházásokat lehet megvalósítani. Sőt, egy csökkenő hozamkörnyezet akár jelentős felértékelődést is hozhatna a cég értékében, a cég pénzáramában.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben