Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb csapás az üzletláncoknak

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. május 19.   15:38

Továbbra is borús volt a hangulat az amerikai határidős piacokon. A Dow Jones és az S&P 500 egyaránt 1,1%-os, míg a Nasdaq 0,9%-os mínuszban volt a mai nyitás előtt, a nyitás utáni percekben viszont már vegyes a kép. 218 ezer friss munkanélküli-segély kérelmet...

Továbbra is borús volt a hangulat az amerikai határidős piacokon. A Dow Jones és az S&P 500 egyaránt 1,1%-os, míg a Nasdaq 0,9%-os mínuszban volt a mai nyitás előtt, a nyitás utáni percekben viszont már vegyes a kép.

218 ezer friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be múlt héten az Egyesült Államokban, ami jóval több a becsült 200 ezernél és az egy héttel korábbi 197 ezernél. A folyamatos kérelmek száma 1,317 millió, ez 6 ezerrel kevesebb, mint a szakértői becslés, és 25 ezerrel kisebb az előző, 1,342 milliós mérésnél.

A Kohl’s is csatlakozik a gyengén teljesítő áruház láncokhoz a ma piacnyitás előtt közzétett jelentésével. A cég a 2023-as pénzügyi év első negyedévében mindössze 11 cent egy részvényre jutó eredmény ért el, szemben a 71 centes elemzői várakozással és a 105 centes egy évvel ezelőtti eredménnyel. A gyenge eredményt a jelentősen megnövekvő költségek okozták, ugyanis a cég 3,47 milliárd dolláros bevétele nem maradt el ennyire a 3,71 milliárdos várakozástól. A cég a korábbi 7-7,5 dollárról 6,45-6,85 dollárra csökkentette a 2023-as gazdasági évre vonatkozó EPS előrejelzését. A vállalat részvényei a gyenge Walmart és Target gyorsjelentés után már tegnap is jelentős (11%-os) mínuszban zártak, de a mai nyitás előtt további 6,5%-kal kerültek lejjebb.

Arra kérte részvényeseit a Spirit Airlines vezetősége, hogy ne fogadják el a JetBlue részvényenként 30 dolláros (bizonyos körülmények között akár 33 dolláros) felvásárlási ajánlatát. A JetBlue korábban már próbálkozott egy 33 dolláros ajánlattal, de azt visszautasították. A Spirit a Frontier Airlines-szal kíván összeolvadni, míg a JetBlue attól fél, hogy ezzel ellenfele túl nagy veszélyt jelentene rájuk a fapados légitársaságok piacán.

Szaúd-Arábiában épít gyárat a Lucid elektromos autógyártó. A jelenlegi 350 ezres amerikai gyártókapacitás így 155 ezerrel bővülhet 2025 végéig. Az új üzemben készülő járművekkel elsősorban a helyi piacot szolgálnák ki. Ha a beruházás sikeres lesz, akkor a 2030-ra kitűzött, évi félmillió autó legyártását célzó tervet akár öt évvel korábban teljesíthetik.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben