Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Befejezi oroszországi tevékenységét a McDonald’s, szünetel a Twitter-felvásárlás

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. május 16.   15:37

A péntek esti szinten voltak a fő amerikai határidős indexek a mai kereskedés kezdetét megelőzően. A Dow Jones 0,1%-os pluszban, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,1%-os mínuszban volt a nyitás előtt. Eladja oroszországi üzleteit a McDonald’s. A gyorsétterem lánc két...

A péntek esti szinten voltak a fő amerikai határidős indexek a mai kereskedés kezdetét megelőzően. A Dow Jones 0,1%-os pluszban, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,1%-os mínuszban volt a nyitás előtt.

Eladja oroszországi üzleteit a McDonald’s. A gyorsétterem lánc két hónapja állította le működését az országban. Ukrajnában szüneteltetik a tevékenységet, a dolgozóknak teljes bért fizetnek, amíg nem tudnak újranyitni. A két ország együttesen a cég bevételének 9%, profitjának pedig 3%-át adja.

2%-kal csökkent a Twitter árfolyama a nyitás előtt, a befektetők ugyanis egyre kevésbé bíznak abban, hogy Elon Musk valóban felvásárolja a közösségi hálózatot. Musk szombaton megsértette a Twitter titoktartási megállapodását, amikor egyik tweetjében elárulta a cég robot-ellenőrzéshez használt mintavételi méretét. Musk még múlt pénteken tweetelte, hogy átmenetileg szünetelteti a cég magánkézbe vételét, ugyanis szeretné megvizsgálni, hogy mekkora lehet a „botok” részaránya a platformon.

A JetBlue újabb, részvényenként 30 dolláros ajánlatot tett a Spirit Airlines amerikai fapados légitársaságra, és hozzátette, hogy ez az ár bizonyos esetben 33 dollárra is felmehet. A helyzet érdekessége, hogy a Spirit korábban már visszautasította a JetBlue 33 dolláros részvényenkénti ajánlatát, ugyanis kevés esélyt láttak arra, hogy a hatóságok engedélyezni fogják az üzletet. A Spirit azelőtt a Frontier Airlines-szal már megegyezett egy 2,9 millió dolláros tranzakcióról (kb. 26,6 dollár részvényenként). A Spirit részvénye 14%-ot ralizott a mai nyitás előtt.

A múlt heti 8 millió darab részvény után most újabb 7 millió Rivian részvényt adott el a Ford, derült ki az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentésből. Ezzel a Ford részesedése 9,7%-ra csökkent az elektromos autógyártóban.

A Reuters információi szerint a Tesla legalább egy héttel kénytelen volt elhalasztani sanghaji gyárának újraindítását ugyanis a helyi szabályok szerint csak azon gyárak nyithatnak ki, ahol a dolgozók kellő távolságot tudnak tartani egymástól.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben