Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elmaradhatott a várttól a foglalkoztatottak számának változása

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. május 4.   15:33

A kamatdöntő ülést megelőzően minimális pluszban voltak a nyitás előtt a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones és az S&P 500 0,3%-os, míg a Nasdaq 0,2%-os pluszban volt. Az ADP adatai szerint nagyságrendileg feleannyival nőtt a fizetett alkalmazottak száma az USA-ban, mint az előző hónapban. A...

A kamatdöntő ülést megelőzően minimális pluszban voltak a nyitás előtt a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones és az S&P 500 0,3%-os, míg a Nasdaq 0,2%-os pluszban volt.

Az ADP adatai szerint nagyságrendileg feleannyival nőtt a fizetett alkalmazottak száma az USA-ban, mint az előző hónapban. A márciusi 479 ezer után áprilisban mindössze 247 ezerrel nőtt az alkalmazottak száma, míg az elemzői konszenzus 383 ezer fő volt.

A vártnál minimálisan nagyobb volt az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya márciusban. A korábbi 89,8 milliárd után 109,8 milliárd lett az adat, ez 2,7 milliárddal nagyobb deficit, mint a várt.

A mai piacnyitás előtt tette közzé első negyedéves jelentését a Moderna. A gyógyszeripari cég bevétele megháromszorozódott az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest, a 6,07 milliárd dolláros adat 29%-kal haladja meg a piaci konszenzust. A bevétel döntő többségét, 5,93 milliárd dollárt hozott a koronavírus elleni vakcina, míg az elemzők 5,05 milliárdos hozzájárulásra számítottak. Az egy részvényre jutó eredmény 8,58 dollár volt, ami 72%-kal magsabb a Bloomberg konszenzusnál (4,98 dollár). A Moderna nem módosította az idei évre vonatkozó, 21 milliárd dolláros, Covid-oltásból származó bevétel várakozását. A részvényárfolyam 5,7%-os plusszal reagált az eredményre.

Nagyot nőtt az Uber bevétele az első három hónapban. A vállalat ma tette közzé első negyedéves jelentését, melyből kiderült, hogy a bevétel 6,85 milliárd dollár volt, ami 136%-os növekedésnek felel meg év/év alapon, és felülmúlta a 6,12 milliárdos Bloomberg-konszenzust. Az EBITDA eredmény is pozitívan alakult, 168 millió dollár lett, szemben az elemzők 135 milliós várakozásával. Ennek ellenére a cég a negyedévet 3,04 dolláros egy részvényre jutó veszteséggel zárta. Az 5,9 milliárd dollár nettó veszteségéből 5,6 milliárd dollár az Uber részvénybefektetéseihez kapcsolódik, elsősorban a Grab, Aurora és Didi részesedések újraértékelése miatt. Az árfolyam a jelentés után 8,5%-ot esett a határidős kereskedés folyamán.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben