Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentésdömping

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. április 26.   15:33

Vegyesen indították a mai kereskedést a fő amerikai indexek. A Dow Jones 0,8%-os, a Nasdaq pedig 1,3%-os esésben van, míg az S&P 500 0,6%-kal pluszban. A várakozásoknak megfelelően 100 bázisponttal emelte a jegybank alapkamatát és a kamatfolyosót az MNB. Ezzel 225 bázispontos tere van a...

Vegyesen indították a mai kereskedést a fő amerikai indexek. A Dow Jones 0,8%-os, a Nasdaq pedig 1,3%-os esésben van, míg az S&P 500 0,6%-kal pluszban.

A várakozásoknak megfelelően 100 bázisponttal emelte a jegybank alapkamatát és a kamatfolyosót az MNB. Ezzel 225 bázispontos tere van a jegybanknak emelni az irányadó kamatrátáján csütörtökön, amelyben az elemzői konszenzus alapján 30 bázispontos emelés várható.

Az Egyesült Államok kiterjeszti a Covid elleni szájon át szedhető készítményekhez, például a Pfizer Paxlovidjához való hozzáférést, megduplázva azon helyek számát, ahol ezek elérhetőek - közölte a Fehér Ház kedden. A programban részt vevő gyógyszertárak e héttől kezdve közvetlenül az amerikai kormánytól rendelhetik meg az ingyenes vírusellenes tablettákat.

A Fidelity Investment engedélyezi, hogy a befektetőik a nyugdíjmegtakarításaikat bitcoinban is tarthassák. A nagyjából 23 ezer cég számára nyugdíj megtakarítási szolgáltatást nyújtó cég az év második felére tervezi kibővíteni palettáját a kriptovalutával.

A mai piaci nyitás előtt tette közzé 2022 első negyedéves jelentését a PepsiCo. Bevétel tekintetében éves szinten 9,3%-kal nőtt a cég és a 16,20 milliárd dolláros adat jobb, mint az elemzők 15,57 milliárdos várakozása. Az EPS 6,6%-ot javulva 1,29 dollár lett, amely szintén jobb, mint a 1,23 dolláros Bloomberg konszenzus. Az eredményhez az összes piaci szegmens és terület hozzájárult. Ami az éves organikus növekedést illeti azt 8% fölé várja a vállalat vezetősége, amely jóval kedvezőbb, mint az eddigi 6,37%-os átlagos elemzői becslés. A cég részvényei 0,7%-os emelkedéssel kezdték a keddi kereskedést.

Remek negyedéves jelentést tett közzé a mai nyitás előtt a Valero Energy. Éves szinten 85%-kal nőtt a cég bevétele és a Bloomberg konszenzust is 20%-kal múlta felül, amely elsősorban a megnövekedett, immáron koronavírus-járvány előtti szintekre emelkedő finomítói marzsnak köszönhető. A cég nyereségessége is kiemelkedő volt a negyedév során, ugyanis az 1,66 dolláros EPS helyett 2,31 dollárt értek el 39%-kal túlteljesítve a várakozásokat. A Valero papírjai több, mint két százalékot értékelődtek fel közvetlenül a mai nyitás után.

Az előzetes várakozásokat meghaladó negyedéves jelentést tett közzé a General Electric ma piacnyitás előtt. A vállalat egy részvényre jutó nyeresége 24 cent lett, ami megegyezik a tavalyi első negyedéves adattal, de felülmúlja a 20 centes elemzői konszenzust. A vállalat bevétele sem változott sokat egy évvel ezelőttihez képest, a 17,04 milliárd dolláros adat szinte megegyezik a 17,03 milliárdos várakozással. A GE megerősítette a 2022-es előrejelzését, az idei részvényenkénti nyereségüket a korábban közzétett 2,80 USD és 3,50 USD közötti sáv aljára várják. Az elemzők ennél többre, 3,24 dollárra számítottak. A mai kereskedés indulása után nem sokkal közel 9%-os esésben a cég papírjai.

Erős első negyedévet zárt a UPS a cég ma közzétett gyorsjelentése alapján. A logisztikai vállalat 3,05 dolláros egy részvényre jutó nyeresége magasabb lett az elemzők 2,88 dolláros várakozásánál, és 10,1%-kal meghaladta az egy évvel ezelőtti eredményt. A bevétel is nőni tudott a tavalyi első negyedévhez képest 6,4%-kal 24,38 milliárd dollárra, szemben a 23,80 milliárd dolláros Bloomberg-konszenzussal. A UPS áremeléssel és a hatékonyság növelésével sikeresen ellensúlyozni tudta a megnövekedett költségeket és a csomagküldési szolgáltatásban tapasztalt visszaesést. A UPS idén az előző év kétszeresére, 2 milliárd dollárra növelné a saját részvény visszavásárlásra fordított összeget, és megerősítette a korábbi 102 milliárd dolláros idei bevételi célt. A vállalat részvénye 3,4 százalékos eséssel indította a mai kereskedést.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben