Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az Apollo finanszírozná a Twitter felvásárlását

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. április 19.   15:26

Szinte nincs mozgás a mai nyitás előtt a fő amerikai határidős indexek árfolyamában. A Dow Jones nem változott, míg az S&P 500 és a Nasdaq is egyaránt csak 0,1%-kal csökkent. A CNBC információi szerint az Apollo Global Management tőkebefektető érdekelt lenne a Twitter...

Szinte nincs mozgás a mai nyitás előtt a fő amerikai határidős indexek árfolyamában. A Dow Jones nem változott, míg az S&P 500 és a Nasdaq is egyaránt csak 0,1%-kal csökkent.

A CNBC információi szerint az Apollo Global Management tőkebefektető érdekelt lenne a Twitter felvásárlásának finanszírozásában. A közösségi hálózat felvásárlásának híre Elon Musk múlt héten tett bejelentése után kapott szárnyra, a Tesla vezért részvényenként 54,2 dolláros ajánlatott tett a cég részvényesei felé. A Twitter ez ellen a „méregpirula” stratégiával próbált védekezni, hogy letörje a Tesla vezérigazgatójának kedvét.

Csökkentette idei évre vonatkozó előrejelzését a Johnson & Johnson, miután a várttól elmaradó bevételt (23,43 milliárd dollár vs 23,66 milliárd), azonban azt meghaladó részvényenkénti nyereséget jelentett (2,67 dollár vs 2,59 dollár). A Covid-19 elleni vakcina bevételei (457 millió dollár) jelentősen elmaradtak a konszenzustól (785 millió). A gyógyszeripari vállalat nagyjából 1 milliárd dollárral csökkentette az idei évre vonatkozó bevétel várakozását (94,8-95,8 milliárd dollárra), valamint 25 centtel az EPS várakozását (10,15-10,35 dollárra), amit a visszaeső vakcinakereslettel magyaráz. A részvény 0,5%-kal csökkent a nyitás előtt.

Elmaradt a piaci várakozásoktól a Lockheed Martin 2022 első negyedéves bevétele. Az éves szinten 8%-kal, 14,96 milliárd dollárra csökkenő bevétel jelentősen alulmúlta a 15,55 milliárdos várakozást, az összes üzletág eladásai elmaradtak a várttól. A 6,44 dolláros részvényenkénti nyereség meghaladta a 6,20 dolláros konszenzust, azonban elmaradt az egy évvel korábbi, 12 centtel magasabb értéktől. Éves szinten 8,9%-kal tudták csökkenteni a dollárban mért elmaradásaikat, azonban a működésből származó cash flow 19%-kal csökkent az egy évvel korábbi negyedévhez képest, ezzel jelentősen elmaradva a várakozástól. A Lockheed éves bevétel és EPS várakozása megegyezik a piacéval. A részvény közel két százalékkal volt olcsóbb nyitás előtt.

Piacnyitás előtt tette közzé 2022 első negyedéves eredményét a Halliburton. A bevétel éves összevetésben 24%-kal tudott bővülni, és a 4,20 milliárdos elemzői konszenzust 80 millió dollárral haladta meg, amit a termelési szolgáltatásokat nyújtó és a kútfúrás és értékelés üzletág is egyaránt erősen támogatott. Földrajzilag a legerősebb növekedést Észak-Amerikában, míg a legkisebbet Európában érték el, ahol a várakozásokat is alulmúlták. Nyereségesség szempontjából a tavalyi első negyedév 19 centes részvényenkénti profitját 84%-kal haladták meg, és a 35 centes EPS tökéletesen megfelelt a Bloomberg konszenzusnak. A működési nyereséget tekintve a termelési szolgáltatások elmaradtak a várakozástól. A vállalat részvényei közel 3%-kal értékelődtek le a nyitás előtt.

Elmaradt a várakozásoktól a Hasbro első negyedéves nyeresége, a vállalat 57 cent EPS-t jelentett a 64 centes piaci konszenzussal szemben. Az 1,16 milliárd dolláros bevétel azonban némileg meghaladta a vártat, 4 százalékot emelkedve az előző negyedévhez képest. A cég értékesítését negatívan befolyásolta az ellátási lánc akadozása, az eredményt pedig tovább rontotta a szállítási és készletezési költségek megugrása. Ezek ellensúlyozására a Hasbro áremelést helyezett kilátásba a második negyedévtől. A vállalatnál néhány százalékos profit- és bevételnövekedésre számítanak a 2022-es évre, és tovább folytatják részvényvisszavásárlást (75-150 millió dollár értékben). A Hasbro részvények 1 százalékot emelkedtek a tegnapi zártóértékhez képest.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben