Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hosszabbítanak az oroszok, rövidíthet az EKB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. február 21.   09:34

Macron egy Biden-Putyin találkozót igyekszik összehozni Meghosszabbították az eredetileg vasárnapig tartó orosz hadgyakorlatot Belaruszban. Ez csak tovább növeli a feszültséget az amúgy is puskaporos hangulatban. Közben...

Macron egy Biden-Putyin találkozót igyekszik összehozni

Meghosszabbították az eredetileg vasárnapig tartó orosz hadgyakorlatot Belaruszban. Ez csak tovább növeli a feszültséget az amúgy is puskaporos hangulatban. Közben Kelet-Ukrajnában már csaknem 200 alkalommal szegték meg a tűzszüneti megállapodást. Esetleges pozitív áttörést az amerikai és az orosz elnök találkozója hozhatna, melynek elveiről a felek Emmanuel Macron közvetítésével már megegyeztek.


Az EKB szlovák tagja, Peter Kazimir szerint fel kellene gyorsítani az eszközvásárlási program kivezetését, szerinte akár már nyártól véget érhetne a program. Korábban egy másik EKB-s jegybankár még az októberi kivezetés lehetőségéről nyilatkozott. Az EKB decemberi döntése alapján a harmadik negyedévben még havi 30 milliárd euró, októbertől pedig havi 20 milliárd euró értékben vásárolna.


Boris Johnson várhatóan ma jelenti be a járványügyi korlátozások feloldását és az úgynevezett „élet a Covid-dal tervet”. II. Erzsébet királynőt vasárnap diagnosztizálták Covid fertőzéssel, de az eddigi beszámolók szerint enyhe, influenza-szerű tünetei vannak csak.

Az USA elkészítette az Oroszország elleni szankciós listát

Az amerikai törvényhozók összeállítottak egy előzetes szankció csomagot Oroszország ellen, amit akkor vetnek be, ha az oroszok megtámadják Ukrajnát. Az amerikai bankoknak megtiltanák, hogy teljesítsék a nagy orosz bankok tranzakcióit, bizonyos orosz magánszemélyeket és vállalatokat pedig felvennének az ún. SDN listára, ami egyfajta feketelistaként szolgál.


A francia miniszterelnök javaslatára Joe Biden és Vlagyimir Putyin beleegyezett egy diplomáciai csúcstalálkozó megtartásába, ami megnyugvást hozhat a piacoknak a hét első napján. A találkozó csak akkor jöhet össze, ha az oroszok nem támadják meg Ukrajnát. Pontos dátum egyelőre nincs kitűzve.


A J.P. Morgan már kilenc, egyenként 25 bázispontos kamatemelést vár idén a Fed-től, hogy megfékezze az inflációt. A piac jelenleg hat kamatemelést áraz.

2020 közepén volt utoljára ilyen rossz a japán beszerzési menedzserek előrejelzése

A koronavírus omikron variánsának egyre agresszívabb terjedése miatt jelentős mértékben estek a japán beszerzési menedzser-indexek a Jibun Bank felmérése alapján. Ugyan a feldolgozóipari mutató még a derűs hangulat tartományban van, de a januári 55,4 pontról februárban 52,9 pontra csökkent a mutató, ami nagynak esésnek mondható. A szolgáltatóipar hangulatában még kellemetlenebb adatot mértek, ugyanis ott a 47,6 pontról 42,7-re zuhant a mutató, ami 2020 májusa óta nem volt ennyire mélyen. Az összetett PMI 44,6-re csökkent 48,8-ről.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fontosabb amerikai és európai határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben