Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

Nagyon jó eredmények várhatók az európai cégektől a gyorsjelentési szezonban

PODCAST
PODCAST2022. február 9.   11:22

Trend FM podcast: Múlt hét csütörtök óta még erőteljesebb monetáris szigorítást várnak a befektetők az Európai Központi Banktól. A korábbi 3 helyett már 5 db 10 bázispontos kamatemelést várnak az európai jegybanktól, így év végére a jelenlegi mínusz 0,5 százalékról 0 százalékra emelkedhet az alapkamat. Számítanak a szakemberek arra is, hogy idén már befejezi eszközvásárlási programját az eurózóna központi bankja. Mindezt, hivatalosan, egyelőre nem erősítette meg a jegybank, de a döntésért felelős tagjai már néha a magas infláció miatti aggodalmuknak adnak hangot. Az EKB elnöke, Christine Lagarde, továbbra is átmeneti inflációerősödésről beszél, de már egyre kevésbé hisznek neki. Tulajdonképpen már az EKB hitelessége forog kockán. Közben elindult a gyorsjelentési szezon. A fontosabb tőzsdei cégektől éves alapon 55 százalékos nyereségnövekedést várnak a tavalyi negyedik negyedévvel kapcsolatban.

Az európai gyorsjelentési szezon már elindult. A legértékesebb 600 európai cégtől jelentős profitemelkedést várnak. „A legjobban az energetikai szektor teljesíthetett, amiben semmi meglepő nincs, mert az olaj- és a földgáz ára is többszöröződött 2021-ben” – mondta el a Reggeli Monitor műsorában Nagy András, az Erste részvényelemzője. Beszélt arról is, hogy 70 százalék fölötti profitnövekedés várható az ipari, nyersanyagpiaci és pénzügyi szektorban. Ezek a ciklikus iparágak a következő időszaknak is nagy nyertesei lehetnek.

A pénzügyi szektorban még 70 százalék fölötti nyereségnövekedést is láthattunk az eddig beszámoló bankoktól. Sok pénzintézet csökkentette a pénzügyi tartalékait, mert javult a hitelfizetési hajlandóság. Az osztrák Raiffeisen Banknak például eddig jót tett az orosz piac kamatemelése, mert növelte az ebből származó bevételeit. A bankok optimisták, mert kedvező működési környezetet teremt számukra, hogy az alapkamatok a magas infláció miatt tovább fognak emelkedni, miközben maradhat az erőteljes gazdasági növekedés.

Az interjúban még szó volt arról is, hogy:

  • A légitársaságok kezdenek kilábalni a válságból, főleg a remek nyári szezonban reménykednek
  • Az EKB kamatemelése nem befolyásolja a pénzügyi szektor nyereségességét
  • Az autógyárak a chiphiányt próbálják megoldani
  • Az orosz-ukrán válság hosszútávú haszonélvezői lehetnek az európai hadiipari cégek, ha a NATO-tagországok még többet költenek majd védelmi kiadásaikra

Nagy Andrással, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzőjével Nagy Károly beszélgetett.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben