Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Fed mai kamatdöntő ülésére vár a piac

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. január 26.   15:24

Derűs hangulatban várják a fő amerikai határidős indexek a mai kereskedést, illetve a Fed esti kamatdöntő ülését. A Dow Jones határidős jegyzése 1,1%-os, az S&P 500 1,5%-os, a Nasdaq Composite pedig 2,2%-os pluszban áll a nyitás előtt. A piac határozott jelzést vár a Fed-től a...

Derűs hangulatban várják a fő amerikai határidős indexek a mai kereskedést, illetve a Fed esti kamatdöntő ülését. A Dow Jones határidős jegyzése 1,1%-os, az S&P 500 1,5%-os, a Nasdaq Composite pedig 2,2%-os pluszban áll a nyitás előtt.

A piac határozott jelzést vár a Fed-től a prognosztizált márciusi kamatemeléssel és más szigorító lépésekkel kapcsolatban.

Az AT&T mind bevétel, mind pedig profit tekintetében felülmúlta a várakozásokat a nyitás előtt közzétett jelentésében. A vállalat 41 milliárd dolláros bevétele jobb lett, mint a 40,5 milliárd dolláros várakozás. A latin-amerikai szegmensen kívül az összes terület felülteljesítette a becsléseket. Profit oldalon szintén jól szerepelt a médiavállalat, ugyanis a 78 centes eredmény erősebb, mint a 75 centes elemzői konszenzus. Az HBO és az HBO MAX 46,8 millió fős amerikai felhasználó száma több, mint amennyire az elemzők számítottak. A vállalat 2022-es kilátásai is optimizmusra adnak okot, EPS alapon felülteljesítheti a 3,13 dolláros eredményt, és a bevételek is egyszámjegyű növekedést produkálhatnak 2021-hez képest. Nyitás előtt több, mint 2%-os pluszban áll a papír.

Jelentősen elmaradtak a Boeing 2021 negyedik negyedéves számai a szakértők által várttól. A ma piacnyitás előtt publikált adatok szerint a 14,8 milliárd dolláros bevétel éves szinten 3,3%-kal csökkent, és jelentősen elmaradt a 16,7 milliárd dolláros becsléstől. Profitszinten még szembetűnőbb a különbség: a piac 4 centes veszteséget várt részvényenként, azonban ennél sokkal nagyobb, 7,69 dolláros veszteséget jelentett a cég. A vártnál jóval rosszabb eredményért két üzletág okolható: a kereskedelmi (4,75 milliárd vs 5,50 milliárd várt) és a védelmi, űr- és biztonsági üzletág (5,86 milliárd vs 6,85 milliárd várt). A globális szolgáltatások terén legalább elérték a 4,18 milliárd dolláros konszenzust (tény = 4,29 milliárd). Pozitívumnak mondható, hogy a működési cash flow a maga 716 millió dolláros többletével jobban alakult, mint a 429 milliós várakozás, így 2019 óta most először pozitív a cég cash flow-ja. A gyenge teljesítmény elsősorban annak volt betudható, hogy a cégnek összesen 3,5 milliárd dollár kötbért kellett fizetnie több légitársaságnak, miután nem tudtak leszállítani rengeteg 787 Dreamliner típusú repülőgépet az utóbbi 15 hónapban. A részvény 2 százalékos pluszban kereskedik a nyitás előtt.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben