Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagyszerű negyedéven van túl a Halliburton

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. január 24.   16:07

Pocsékul indították a mai kereskedést a fő amerikai indexek. A Dow Jones 1,1%-os, az S&P 500 1,3%-os, a Nasdaq Composite pedig 1,4%-os mínuszban van a nyitás után. A piacnyitás előtt tette közzé 2021-es negyedik negyedéves jelentését a Halliburton. Az olajkitermelő...

Pocsékul indították a mai kereskedést a fő amerikai indexek. A Dow Jones 1,1%-os, az S&P 500 1,3%-os, a Nasdaq Composite pedig 1,4%-os mínuszban van a nyitás után.

A piacnyitás előtt tette közzé 2021-es negyedik negyedéves jelentését a Halliburton. Az olajkitermelő cég eredménye szinten minden téren meghaladta a várakozásokat. A bevétel 32%-kal 4,28 milliárd dollárra nőtt egy év alatt, meghaladva a 4,09 milliárdos várakozást. Az igazított EPS a várt 34 cent helyett 36 cent lett. A bevételből a termelési szolgáltatásokat nyújtó üzletág 2,36 milliárd dollárral vette ki a részét a várt 2,24 milliárd helyett, míg a kútfúrás és értékelés üzletág 1,92 milliárd dollárral a becsült 1,83 milliárd helyett. Földrajzilag Észak-Amerika hozta a bevételek 42%-át, az 1,78 milliárd dollár 44%-os éves növekedést jelent, és 80 millióval több, mint a várakozás. Jelentős éves bővülést ért el a latin-amerikai piac is a maga 57 százalékával (ez 669 milliót jelent nominálisan a várt 654 helyett). A működési bevétel az egy évvel korábbi 96 milliós veszteséghez képest 550 milliós pluszban volt (529 millió dollár volt a konszenzus), míg a működési cash flow 682 millió dollár lett a várt 594 millió helyett. Az árfolyam a nyitás után 0,6%-ot esik.

Kedden és szerdán tartja idei első kamatdöntő ülését a Fed. A jegybank egész évre előrejelezheti a kamatdöntésekkel és az egyéb lazító intézkedések kivezetésével kapcsolatos céljait és terveit.

A Blackwells Capital befektetője a Peloton vezérigazgatójának eltávolítását kéri a cég tulajdonosaitól, arra való hivatkozással, hogy a vezető nem alkalmas a vállalat irányítására. A Blackwells-nek közel öt százalékos részesedése van a Pelotonban, amelynek részvénye már több, mint 80%-ot zuhant a 2020 decemberi rekordmagas értékéről. A Peloton papírjai 2,5%-os pluszban kezdték a mai kereskedést.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben