Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Februártól Franciaországban is lazítanak

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 21.   09:39

Christine Lagarde szerint az Eurózónában nem kell kamatot emelni Brit mintára február elejétől Franciaországban is lazítanak a járványügyi korlátozásokon, pedig az országban ismét emelkedésnek indult az új...

Christine Lagarde szerint az Eurózónában nem kell kamatot emelni

Brit mintára február elejétől Franciaországban is lazítanak a járványügyi korlátozásokon, pedig az országban ismét emelkedésnek indult az új megbetegedések száma. Igaz, néhány régióban, például Párizsban már túl vannak a tetőzésen. A február 2-től életbe lépő szabályok értlemében eltörlik a heti háromnapos home office kötelezettséget és feloldják a kültéri maszkviselési kötelezettséget is. Ugyanakkor hétfőtől több helyre csak oltási igazolással lehet majd belépni.


Az osztrák parlament nagy többséggel elfogadta a kötelező oltásról szóló jogszabályt, ami februártól lép életbe, márciustól pedig már büntetik is azokat, akik nem tartják be. A törvény a 18 év felettiekre vonatkozik, mentességet a várandósok és az egészségügyi okból nem olthatók kapnak.


Christine Lagarde, az EKB elnöke szerint minden okuk megvan arra, hogy az Eurózónában ne kelljen kamatot emelni, míg a Fed hamarosan elkezdheti a kamatemelési ciklust. A jegybankelnök az alacsonyabb inflációt hangsúlyozta, amit ráadásul csak átmenetinek tartanak.


Az amerikai és az orosz külügyminiszter ma személyesen találkozik Svájcban, hogy Ukrajnáról egyeztessen.

Yellen szerint év végére 2% körül lehet az infláció az USA-ban

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter továbbra is úgy gondolja, hogy 2022 végéig közel 2%-ra csökkenhet az infláció az USA-ban. Hangsúlyozta, hogy az infláció csökkentése a kormány és a Fed közös feladata, és szerinte a központi bank megteszi a kötelező lépéseket az infláció csökkentése érdekében.


A Fed megtette az első lépést egy központi banki digitális valuta (CBDC) kibocsátása felé azáltal, hogy visszajelzést kért a digitális dollárról. Még nem eldöntött, hogy a Fed tényleg kibocsátja-e a digitális dollárt, a jegybank csak a Fehér Ház és a Kongresszus határozott támogatása esetén lép tovább az ügyben.

Két éve nem volt ilyen magas a maginfláció Japánban

Elmaradt a 0,6%-os konszenzusos várakozástól a japán maginfláció decemberben, de így is két éve nem látott mértékű a drágulás üteme. Éves alapon 0,5%-kal nőtt az élelmiszerekkel és energiaárakkal szűrt mutató. A BoJ döntéshozói szerint az egyre növekvő nyersanyagárak hamarosan megmutatkozhatnak a fogyasztói árak növekedésében is. Egyelőre nem várható, hogy a jegybank csökkentse az általa nyújtott monetáris stimulust, ugyanis a maginfláció gyorsulását inkább külső körülmények okozzák, nem pedig a belső fogyasztás. A nem szűrt árindex decemberben 0,8%-kal volt magasabb, mint 12 hónappal korábban.


A kínai kormány arra kérte az államhoz közel álló pénzintézeteket, hogy a lassú idei kezdet után növeljék a hitelkihelyezéseiket, mivel romlanak az idei évre prognosztizált gazdasági adatok, főleg az egyre gyakoribb lezárások okán.


A tech cégek befolyásának csorbítása mellett kötelezte el magát a kínai kormányzat, ez része a kommunista állam azon céljának, hogy az országban a nagy magántőke ne jelenthessen politikai hatalmat.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős indexek mínuszban voltak ma reggel, egyedül a Dow volt pluszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben