Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

2022-ben tovább folytatódhat a bika piac

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. november 16.   16:18

Pluszban vannak a főbb amerikai indexek. A Dow Jones 0,4%-kal, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,3%-kal van feljebb. A Goldman Sachs közzétett egy elemzést, miszerint 2022-ben tovább folytatódhat a bika piac. A befektetési cég szerint az S&P 500 9% körüli emelkedést produkálhat,...

Pluszban vannak a főbb amerikai indexek. A Dow Jones 0,4%-kal, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,3%-kal van feljebb.

A Goldman Sachs közzétett egy elemzést, miszerint 2022-ben tovább folytatódhat a bika piac. A befektetési cég szerint az S&P 500 9% körüli emelkedést produkálhat, és elérheti az 5.100 pontos szintet. A cég elemzője több okot is felsorol, ami segítheti a bika piac folytatódását. A társasági adókulcsok valószínűleg nem változnak jövőre, ami továbbra is segíti majd a nyereségességet. Az elemzés szerint az S&P 500 cégeinek nyereségessége 2022-ben 8%-kal emelkedhet átlagosan, és az S&P 500-ban szereplő vállalatok bevételei 9%-kal emelkedhetnek az előző évhez képest. Ezen okok miatt a befektetők tovább fogják növelni a részvénykitettségüket. Mivel a háztartások vagyona közel 3000 milliárd dollárral emelkedett a pandémia alatt, a Goldman Sachs azt várja, hogy ennek egy részét a tőkepiacokba fektetik, ami további löketet adhat a piacoknak.

Nyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves eredményét a lakásfelújítással foglalkozó kiskereskedelmi vállalat, a Home Depot. A 36,8 milliárd dolláros bevétel felülmúlta a 35 milliárdos várakozást, és a 3,92 dolláros részvényenkénti eredmény is jobb lett a várt 3,4 dolláros szintnél. A tranzakciók 5,5%-os csökkenést mutattak, viszont a vásárolt termékek átlagos ára, 82,4 dollárra emelkedett. Az emelkedő ingatlanárak, illetve a demográfiai változások további kiemelkedő teljesítményt sugallnak.

A Walmart is nyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves eredményét, ami szintén felülmúlta a konszenzust. A cég bevétele 4,3%-kal 140,5 milliárd dollárra nőtt, felülmúlva a 135,6 milliárd dolláros várakozást. Az amerikai bevételek 9,3%-os növekedést mutattak, míg a nemzetközi bevételek 20%-kal estek vissza. A jelentés profitfronton is felülmúlta a várakozásokat, hiszen a cég 1,45 dolláros EPS-ről számolt be, míg az elemzői konszenzus 1,4 dollárt várt. A cég készletei 11,5%-kal növekedtek az ünnepi periódus előtt. A kilátások szintén jók, a társaság 6,4 dollárra emelte a teljes évre vonatkozó EPS előrejelzését, ami magasabb mint a piac által várt 6,33 dollár.

Amerikában 10,2%-kal emelkedtek a családi házak átlagos bérleti díjai szeptemberben, míg Miami-ban 25,7%-os éves növekedést mértek. A foglalkoztatottság javulása és az eladó lakások egekbe szökő árai tovább növelték a koronavírus-járvány által táplált, már amúgy is erős keresletet a bérelhető családi házak iránt.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben