Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább drágultak szeptemberben a termékek az USA-ban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. október 13.   15:38

A Dow 0,2%-os pluszban, míg az S&P 0,2%-os mínuszban van nyitás után. A Nasdaq 0,6%-kal emelkedik. Nem okozott csalódást a JPMorgan & Chase jelentése. A harmadik negyedévben 30,4 milliárd dolláros bevételt és 3,74 dolláros egy részvényre jutó...

A Dow 0,2%-os pluszban, míg az S&P 0,2%-os mínuszban van nyitás után. A Nasdaq 0,6%-kal emelkedik.

Nem okozott csalódást a JPMorgan & Chase jelentése. A harmadik negyedévben 30,4 milliárd dolláros bevételt és 3,74 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el Amerika legnagyobb pénzügyi társasága, ami jelentősen felülmúlta az elemzők 29,9 milliárdos és 2,97 dolláros várakozását. Év per év alapon 5,5%-kal bővült a hitelportfolió, ami megegyezett az elemzői várakozásokkal. Jamie Dimon, a bank vezetője szerint a kereskedelmi ingatlan hitelezési üzletág a növekedés első jeleit mutatja, ami kifejezetten pozitív jel a makrogazdaság szempontjából, hiszen a koronavírus válság egyik legnagyobb vesztese a kereskedelmi ingatlanok piaca volt. A menedzsment nem módosított a teljes éves 52,5 milliárd dolláros nettó kamatbevétel előrejelzésén, ami megegyezik a konszenzus becslésével is.

A Delta Airlines is felülmúlta a várakozásokat. A legitársaság harmadik pénzügyi negyedévében 9,15 milliárd dolláros bevételt ért el, ami meghaladta az elemzők 8,45 milliárdos várakozását. Sőt mi több, a koronavírus kezdete óta először sikerült nyereséggel zárni a negyedévet. A részvényenkénti 30 centes eredmény szintén felülmúlta az elemzők által várt 17 centet. A hitelkártya forgalmi adatok alapján augusztusban a delta variáns fellángolása visszafogta a repülőjegy értékesítéseket, a negatív hatás azonban egyelőre nem látszik a társaság pozitív meglepetésével szolgáló eredményében.

Az infláció 5,4%-ra emelkedett szeptemberben az USA-ban, augusztushoz képest pedig 0,4%-kal emelkedtek az árak, felülmúlva a 0,3%-os várakozásokat. A benzin árak további 1,2%-ot emelkedtek, ami már 42,1%-os emelkedést jelent az idei évben. Az élelmiszerárak is nagyot nőttek, hó/hó alapon1,2%-ot. Az élelmiszer- és az energia árakkal tisztított maginfláció 4% lett, ami megegyezik a várakozásokkal.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben