Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Ferrari bemutatta első hibrid modelljét - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. március 6.   09:55

A Johnson & Johnson és a Bayer nem kapott engedélyt az amerikai hatóságoktól a Xarelto nevű véralvadásgátló használatának kiterjesztésére. A gyógyszer engedélyeztetésére még 2011 júliusában került sor. A két vállalat azt szerette volna elérni, hogy szívroham megelőzésére is használható legyen a készítmény, azonban ezt elutasították az amerikai...


A Johnson & Johnson és a Bayer nem kapott engedélyt az amerikai hatóságoktól a Xarelto nevű véralvadásgátló használatának kiterjesztésére. A gyógyszer engedélyeztetésére még 2011 júliusában került sor. A két vállalat azt szerette volna elérni, hogy szívroham megelőzésére is használható legyen a készítmény, azonban ezt elutasították az amerikai hatóságok.
A BMW-t nem érinti az európai autópiac gyengélkedése, erről beszélt a cég vezérigazgatója a genfi autó- kiállítás egyik sajtótájékoztatóján. A BMW az elmúlt három évben folyamatosan értékesítési rekordokat döntött, és az idei év első két hónapjában már több mint 250.000 autót szállított, ami 6%-os bővülés az előző évhez képest, ráadásul a gyárak teljes kapacitással üzemelnek. A BMW és a Daimler vezetői arról beszéltek, hogy újabb műszakokat vezetnek be, hogy a kompakt modellek keresletnövekedésével lépést tudjanak tartani. A BMW, amely az eladásokat tekintve az első autógyártó, és a Daimler új modellek bevezetését tervezik, és az Európán kívüli piacokra fókuszálnak. A Daimler fél éven belül jelenhet meg új modellel, amit az „A” illetve „E” osztály közé pozíciónál. A BMW a genfi autó-kiállításon mutatja be az új 3-as sorozat GT változatát, illetve az év végén indulhat el az i3-as elektromos modell értékesítése. A Daimler egyik üzemében 21 extra hétvégi műszakok terveznek, egyébként a kompakt és sportmodellek terén nincs elég gyártókapacitása a cégnek. A globális autóértékesítések 4%-kal bővülhetnek idén, az amerikai piac 2%-kal, a kínai piac 8,5%-kal növekedhet a BMW vezérigazgatója szerint. Az európai eladások pedig 2%-kal zsugorodhatnak, és a következő 5 évben nem fog érzékelhetően nőni a gazdaság.
A Deutsche Bank besorolását semlegesről felülteljesítőre módosította a BNP Paribas érdekeltségébe tartozó Exane befektetési bank.
A Fiat csoporthoz tartozó Ferrari tegnap a genfi autószalon alkalmából bemutatta első hibrid modelljét. Az új modell a La Ferrari nevet kapta, melynek teljesítménye elég meggyőzőnek tűnik. Teljesítménye összesen 963 lóerő, melynek érdekessége, hogy 800 lóerőt egy benzinmotor ad, míg a maradék 163 lóerőt egy villanymotor biztosítja. Részben ennek a speciális megoldásnak is köszönhető a sportautó remek gyorsulása, ugyanis 7 másodperc alatt már 200 km/h sebességet is el lehet vele érni.
A Fiat vezérigazgatója elmondta, hogy bár az európai autópiac továbbra is nagyon gyenge, tarthatóak a 2013-as célok. Fontos cél az idei évre a VEBA Chryslerben meglévő részesedésének megvásárlása, amiről továbbra sem mondott le a Fiat, annak ellenére sem, hogy a feleknek egyelőre nem sikerült megegyezniük a vételár nagyságáról, azonban a Fiat igazgatója úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg meg fognak tudni egyezni.
A Nokia Siemens Networks, a két cég közös leányvállalata Indiában nyert el 4G mobilhálózat kiépítésére szóló megbízást a Videocon Telecommunication nevű szolgáltatótól. A mobiltelefon szolgáltatónak nincs teljes lefedettsége Indiában, összesen 7 területen rendelkezik lefedettséggel.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben