Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az Evergrande sztori beindította a korrekciót?

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. szeptember 20.   15:23

Az amerikai határidős indexek nagy esést jósolnak, az S&P 500 1,6%-os, a Dow Jones 1,8%-os, a Nasdaq Composite pedig 1,4%-os mínuszban van. Az esés több dologgal is magyarázható. Hongkongban a technológiai index több, mint 3%-ot esett, miután az Evergrande eladósodottsága fokozta a...

Az amerikai határidős indexek nagy esést jósolnak, az S&P 500 1,6%-os, a Dow Jones 1,8%-os, a Nasdaq Composite pedig 1,4%-os mínuszban van. Az esés több dologgal is magyarázható. Hongkongban a technológiai index több, mint 3%-ot esett, miután az Evergrande eladósodottsága fokozta a piaci bizonytalanságot. Ráadásul a befektetők már alapból pesszimistábban állnak a szeptemberhez, mivel ez a hónap historikusan az egyik legrosszabb a részvénypiaci teljesítmény szempontjából, elég egy rosszabb hír, és máris adják a részvényeket. A feltörekvő piaci kockázatok felerősítették ezt a pesszimizmust. Ezeken kívül a piacok a Fed találkozót is várják, hiszen akár már a héten kiderülhet, hogy mikor kezdik a mennyiségi lazítás visszavételét.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter újabb kérvényt nyújtott be a kongresszusnak, hogy emeljék meg a szövetségi adósságplafont. Yellen szerint ennek elmulasztása az Egyesült Államok csődjét jelentheti, és történelmi pénzügyi válsághoz vezetne, ami súlyosbítaná a Covid világjárvány okozta károkat.

A Pfizer/BioNTech bejelentette, hogy az általuk fejlesztett vakcina biztonságos az 5-11 éves gyermekeknél, és kellő immunválaszt adott a klinikai kísérletek során. A gyártó hamarosan benyújtja a dokumentációt az amerikai gyógyszerhivatalnak, és sajtóhírek szerint akár már október végén megkezdhetik ezen korosztály oltását. A gyógyszerhivatal várhatóan a héten dönti el, hogy melyik demográfiai csoportok kaphatják meg a harmadik oltást, illetve a támogató oltásokat a Pfizer/BioNTech vakcinákból. Nyitás előtt a BioNTech részvényei majdnem 5%-os, míg a Pfizer papírjai 1,6%-os mínuszban vannak.

A Bitcoin árfolyama 10%-kal, 43.000 dollárig esett vissza, mivel a befektetők elkezdték eladni a kockázatosabb eszközeiket, és ez alól a kriptodeviza sem kivétel.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben