Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Messze alulmúlta az új munkahelyek száma a várakozásokat

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. szeptember 3.   16:12

Enyhe, 0,1%-os mínuszban kereskedik az S&P 500 index a nyitást követő első fél órában, ami részben a vártnál magasabb béremelkedésnek köszönhető. A munakerőpiaci adatok meghatározók lehetnek a Fed számára annak eldöntésében, hogy mikor kezdik el a...

Enyhe, 0,1%-os mínuszban kereskedik az S&P 500 index a nyitást követő első fél órában, ami részben a vártnál magasabb béremelkedésnek köszönhető. A munakerőpiaci adatok meghatározók lehetnek a Fed számára annak eldöntésében, hogy mikor kezdik el a járvány idején bevezetett eszközvásárlások szűkítését.

A várt 725.000 helyett csak 235.000 új munkahely jött létre az USA-ban augusztusban. A gyenge adat megnehezíti a Fed helyzetét, és valószínűleg arra fogja sarkallni, hogy minél később hozza nyilvánosságra az eszközvásárlás visszaszorítására vonatkozó konkrét terveit. Már a várt 725.000 új munkahely is mérsékeltebb ütemet jelentett volna az előző két hónaphoz képest, de a tényleges adatok alapján ez az elmúlt hét hónap leggyengébb havi emelkedése, és megerősíti a delta variáns, illetve a lassabb ütemű fellendülés miatt aggódók álláspontját. A másik oldalon júliushoz képest 0,6%-kal emelkedett az átlagos órabér Amerikában, ami még a legmagasabb várakozást is meghaladta.

Beperelték a Jefferies group nemzetközi ágát az Egyesült Királyságban. A cég a vád szerint még 2019-ben egy rivális befektetési banktól hat munkavállalót csábított át, akik ezután több jövedelmező ügyfelet is magukkal vittek. Ez jelentős veszteséget és kárt okozott a Stifel számára. A Jefferies szerint semmi jogszerűtlen nem történt, csupán ilyen a piaci verseny, és ennek a normái szerint jártak el.

A Tesla Cybertruck nevű kisteherautójának a bevezetése körülbelül egy évet csúszhat a tervezetthez képest, így várhatóan csak 2022 végén kezdik meg a gyártást, és 2023 végére lesz nagy mennyiségben elérhető. Elon Musk szerint a gyártás megkezdését nehezíti az új technológia mennyisége, amelyet a vállalat a kisteherautóhoz fejleszt. Áprilisban Musk már elmondta, hogy a Cybertruck és a Semi is új, nagyobb akkumulátorcellákkal fog működni, amiknek a gyártása nagyjából 12-18 hónapig tart, vagyis már korábban is utaltak a várható késésre.

Pár napra leállt a texasi Citgo olajfinomító, mivel a járvány miatt lecsökkent az oxigén készlete. Az egészségügyben egyre nagyobb igény mutatkozik az oxigén-tartalékokra. A kínálat hiánya egyre nagyobb probléma az olajszektorban, a finomítók termelés-kiesése számos más iparágra is hatással lehet hosszabb távon.

Az amerikai tőzsdefelügyelet eközben elkezdte vizsgálni, hogy az úgynevezett ESG-kompatibilis, vagyis a környezeti és társadalmi szempontból fenntarthatónak kikiáltott alapok valóban megfelelnek-e az elvárásoknak. A SEC levélben felszólított számos pénzügyi alapkezelőt, hogy ismertesse a pontos kritériumrendszert, amit az egyes alapok ESG címszó alá történő besorolására használnak.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben