Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jobbak a munkanélküliségi-segély kérelmi adatok a vártnál

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. szeptember 2.   16:26

Pluszban nyitottak az amerikai indexek, de alapvetően óvatos a hangulat a piacon, mivel holnap érkeznek a legfontosabb munkaerőpiaci adatok az USA-ból, ez pedig erősen befolyásolhatja, a Fed szigorítási ütemére vonatkozó várakozásokat. Az S&P 500 majdhogynem változatlan, nagyon enyhe pluszban volt...

Pluszban nyitottak az amerikai indexek, de alapvetően óvatos a hangulat a piacon, mivel holnap érkeznek a legfontosabb munkaerőpiaci adatok az USA-ból, ez pedig erősen befolyásolhatja, a Fed szigorítási ütemére vonatkozó várakozásokat. Az S&P 500 majdhogynem változatlan, nagyon enyhe pluszban volt nyitáskor. A Nasdaq 0,4%-kal, a Dow pedig 0,3%-kal emelkedett.

Elért az Ida hurrikán a keleti partra is, rekordmennyiségű csapadékot, áradásokat és áramszüneteket okozva New Yorkban és New Jersey-ben. A hurrikánban legalább kilencen meghaltak a térségben, a hatóságok szükségállapotot hirdettek.

Eközben minden szem a pénteken esedékes amerikai munkaerőpiaci adatokra szegeződik, hiszen ez fontos indikátora a gazdaság helyzetének, és erősen befolyásolhatja, a Fed havi 120 milliárd dolláros kötvényvásárlási programjának csökkentési ütemét. A befektetők közben a delta-variáns kicsúcsosodását is próbálják megtippelni, hiszen ez a másik fontos befolyásoló tényező az eszközvásárlási program tekintetében. Sokan továbbra is optimisták, ezt az is mutatja, hogy a piacok volatilitási mutatói csökkenni látszanak, és a globális részvények rekordszint közelében pörögnek.

A pénteki adatokra a várakozás 725.000 új, augusztusban létrejött munkahely. Amit előzetes adatok alapján már most tudunk, hogy a munkanélküli-segély kérelmek a járvány kezdete óta nem voltak ilyen alacsony szinten. A fellendülő gazdaság közepette a múlt héten 340.000-re csökkent a friss munkanélküli segély kérelmek száma.

Bill Gross, a Pimco társ-alapítója szerint a hosszabb távú kötvény hozamok olyan alacsonyak, hogy az azokat megvásárló alapok a befektetésre nem ajánlott kategóriába tartoznak. A tízéves kötvényhozam 1,29%-os szinten állt ma reggel New Yorkban.

A Baxter nevű amerikai egészségügyi vállalat 10,5 milliárd dollárért megvásárolja a Hill-Rom nevű orvosi berendezés-gyártót. Ez részvényenként 156 dollárt jelent, ami 7,5%-os prémium a cég szerdai záró árához képest. A Hill-Rom korábban elutasította a Baxter részvényenkénti 144 dolláros ajánlatát, mert túl alacsonynak találta azt. Az akvizíció utáni három éven belül a Baxter részvényenkénti korrigált eredménye a várakozások szerint 20%-ot növekedhet.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben