Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Negatív hírek érkeztek a tech-szektorból

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. augusztus 27.   14:16

Pluszban vannak az amerikai határidős indexek a mai Fed-konferencia előtt. Az S&P 500 0,3%-kal, a Nasdaq 100 0,4%-kal, a Dow Jones pedig 0,3%-kal emelkedik. Bár a delta terjedése miatt nem várható konkrét ígéret az eszközvásárlási program kivezetéséről, a piacon mégis...

Pluszban vannak az amerikai határidős indexek a mai Fed-konferencia előtt. Az S&P 500 0,3%-kal, a Nasdaq 100 0,4%-kal, a Dow Jones pedig 0,3%-kal emelkedik. Bár a delta terjedése miatt nem várható konkrét ígéret az eszközvásárlási program kivezetéséről, a piacon mégis volatilitásra lehet számítani a mai kereskedésben.

Az elmúlt napokban több Fed jegybankár is szorgalmazta az eszközvásárlások visszafogásának felgyorsítását, ám Powelltől ennél szerényebb nyilatkozatra lehet csak számítani. Robert Kaplan, a dallasi Fed elnöke elmondta, hogy szerinte a jegybank szeptemberi ülésén be kéne jelenteni a kötvényvásárlás csökkentését, majd októberben meg is kezdeni azt. A St. Louis -i James Bullard is ősszel kezdené a visszafogást, és 2022 első negyedévének végére be is fejezné, míg a kansasi Esther George már tegnap szorgalmazta az idei kezdést. A három jegybankár közül egyik sem szavazó tag idén.

Joe Biden tanácsadói fontolóra veszik Powell támogatását egy második ciklusra a Fed vezetői székében, bár az elnök csak ősszel dönt a kérdésről. Powell maradása Lael Brainard kinevezésével párosulna a jegybank fő szabályozójaként, ami a Powellel szembenálló progresszíveket is megnyugtathatná. Powell maradása egyébként megfelelne a tradícióknak, hisz az USA-ban általában két ciklust töltenek ki a jegybankelnökök.

A Pfizer és németországi székhelyű partnere, a BioNTech bejelentette, hogy megkezdték a kiegészítő biológiai engedélykérelmek (sBLA) benyújtását, és jóváhagyást kérnek az mRNS-alapú COVID-19 vakcinájuk „emlékeztető”, avagy harmadik adagjához.

A tech-szektorból ma több negatív hír is érkezett. A Microsoft felhőalapú adatbázis-rendszerében sebezhetőséget talált egy izraeli kiberbiztonsági cég, akik szerint a hiba körülbelül két éven keresztül több, mint háromezer ügyfél adatait tette ki különböző lehetséges kibertámadásoknak. A HP és a Dell, a két legnagyobb személyi számítógép-gyártó aggasztó bevételi jelentéseket tett közzé, mivel a termékeik iránti erős kereslet dacára is hosszútávú gondjuk lehet a tartós alkatrészhiány miatt. A HP vezetői azt mondták, hogy nem tudták teljesíteni a negyedévben kapott összes PC -megrendelést bizonyos típusú chipek hiánya, szállítási zavarok és egyes ázsiai gyárak leállítása miatt. A Dell a becsléseket meghaladó eladásokról és nyereségről számolt be, és optimista előrejelzést adott – de a jelentést beárnyékolják a szektortárs által felvetett aggodalmak. A HP részvényei a bejelentést követően 4,8%-kal, a Dell részvényei 4,2%-kal estek.

Az Ida trópusi vihar, amely az előrejelzések szerint erőteljes hurrikánná nő az elkövetkező napokban, az olaj- és gázkitermelést is érinti a Mexikói-öbölben. Az Egyesült Államok partjai felé kanyarodó vihar az előrejelzések vasárnap vagy hétfőn éri el Louisiana-t vagy Mississippi-t. Az olaj- és gázkitermelők készülnek a viharra, eddig már napi több mint 1,2 millió hordó olaj-egyenértékest állítottak le. A Shell bezárja az eszközöket a környéken, és a BP is közölte, hogy négy platformról menekíti ki a dolgozókat, és visszafogja a termelést.

A Bank of America operatív vezérigazgatója, Thomas Montag és a bank alelnöke, Anne Finucane, akik a 2008-as pénzügyi válság után segítettek talpra állítani a második legnagyobb amerikai bankot, visszavonulásukat tervezik, ezzel utat nyitva az új generációnak.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben