Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra is a Fed bejelentését várják Amerikában, vizsgálat a Deutsche Bank ellen

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. augusztus 26.   14:55

Az amerikai határidős indexek meginogtak a tegnapi rekord után. A piac továbbra is óvatos, és a Jackson Hole-i bejelentéseket várja. Az S&P 500 0,1% alatti csökkenést mutatott, ami a referenciaindex ötnapos kicsúcsosodásának a megtorpanására utalhat. A Nasdaq 0,2%-os mínuszban van...

Az amerikai határidős indexek meginogtak a tegnapi rekord után. A piac továbbra is óvatos, és a Jackson Hole-i bejelentéseket várja. Az S&P 500 0,1% alatti csökkenést mutatott, ami a referenciaindex ötnapos kicsúcsosodásának a megtorpanására utalhat. A Nasdaq 0,2%-os mínuszban van piacnyitás előtt, ami a technológiai részvények vásárlásának visszafogását is tükrözi. A Dow viszont 0,1%-ot emelkedik.

A koronavírusos esetek növekvő száma befolyásolhatja a Fed monetáris politikájának következő lépéseit. Bár a jelenlegi gazdasági fellendülés és a megnövekedett infláció támogatja a normalizálódás megkezdését, a delta variáns gyors terjedése lassabb fellendülési ütemmel fenyeget, mint azt eddig várták. Jerome Powell pénteken washingtoni idő szerint 10 órakor beszél, és várhatóan megerősíti azt az üzenetet, hogy év végéig indokolt lesz elkezdeni a Fed havi 120 milliárd dolláros kötvényvásárlási programjának csökkentését. Esther George, a kansasi Fed elnöke úgyszintén azt nyilatkozta, hogy a delta variáns kockázatai ellenére is ideje elkezdeni az eszközvásárlási program visszafogását.

A DWS részvényei nagyot estek csütörtökön, miután kiderült, hogy a német mellett az amerikai hatóságok is vizsgálják a Deutsche Bank vagyonkezelési üzletágát. Azt próbálják kideríteni, hogy a DB eltúlozta-e az olyan beruházásokra vonatkozó hitelesítő adatait, amelyeket úgynevezett fenntarthatósági kritériumok alapján kell kiválasztani, mint például a környezetvédelmi és társadalmi célok betartása.

A Microsoft és a Google ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező öt évben 30 milliárd dollárt fordít az USA-ban a kiberbiztonság javítására irányuló kormányzati erőfeszítések támogatására. A Microsoft 20 milliárd dollárt, míg a Google 10 milliárd dollárt költ a biztonsági szolgáltatások előmozdítására és a szoftver-ellátási lánc biztosítására. A kezdeményezés részeként az Apple is új programot indít a technológiai ellátási lánc megerősítésére, míg az IBM felajánlotta, hogy a következő három évben 150.000 embert képez ki kiberbiztonsági ismeretek terén. Az Amazon eközben ingyenesen kínálja a nyilvánosság számára a biztonsági tudatossággal kapcsolatos képzését.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben