Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentős lökést ad a BioNTech a német gazdaságnak

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. augusztus 11.   09:55

Vártnál rosszabb német adatok érkeztek A CAC40 0,1%-ot, a DAX 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,4%-ot emelkedett a tegnapi kereskedésben A berlini egyetem közgazdász professzorának számításai alapján a BionTech önmagában 0,5...

Vártnál rosszabb német adatok érkeztek

A CAC40 0,1%-ot, a DAX 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,4%-ot emelkedett a tegnapi kereskedésben


A berlini egyetem közgazdász professzorának számításai alapján a BionTech önmagában 0,5 százalékpontos GDP növekedéssel támogatja a német gazdaságot. A társaság nemrég 15,9 milliárd euróra emelte árbevételi előrejelzését, és mivel tevékenysége nagyrészt Németországra koncentrálódik, ezért a GDP hozzájárulás is ott keletkezik. Ez példa nélküli GDP hozzájárulás egy ennyire friss cégtől.


Csalódást keltettek a tegnapi német ZEW adatok. A gazdaság jelenlegi helyzetének megítélése 29,3 pontra javult a korábbi 21,9 pontról, viszont nem érte el a 31,0 pontos várakozást. A kilátások pedig a vártnál is nagyobbat zuhantak, a korábbi 63,3 pontról 40,4 pontra estek, miközben a várakozás 55,0 pont volt. A ZEW index főleg pénzügyi szakértők véleményét tükrözi, így nem tekinthető megfelelő indikátornak a reálgazdaság egészének megítélésére.

Megemelte éves célját az E.On

Az E.On az idei évre vonatkozó EBIT előrejelzését a korábbi 3,8-4 milliárd euróról 4,4-4,6 milliárd euróra emelte. Ezzel párhuzamosan az adózott eredmény előrejelzést is megemelték a korábbi 1,7-1,9 milliárd euróról 2,2-2,4 milliárd euróra. A piaci konszenzus az eddigi eredménysáv fölött, de a jelenlegi alatt van mind az EBIT, mind az adózott eredmény tekintetében. A megemelt előrejelzést a magas gázárakkal és gázkereslettel indokolta a társaság.

Vártnak megfelelő eredmény a Thyssenkrupptól

A Thyssenkrupp 125 millió eurós adózott eredményt, és a várakozásokat hajszálnyival meghaladó, 266 millió eurós EBIT eredményt ért el a harmadik üzleti negyedévben. Az árbevétel a tavalyi 7,71 milliárd euróról 8,68 milliárd euróra javult, de elmaradt a 8,75 milliárd eurós várakozástól. A Steel Europe teljesítménye továbbra sem meggyőző, és elmarad a szektortársakétól. A társaság nem változtatott idei évi eredmény előrejelzésén.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben