Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A kiemelkedő negyedév nem mindig jelent részvényár emelkedést

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. augusztus 5.   15:26

Az amerikai határidős indexek emelkedést mutatnak: a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq Composite is egyaránt 0,2%-osat. A mai pozitív hangulatot a munkanélküli segélyek alakulása ösztönözte, hiszen munkanélküli-segélyért újonnan 385.000 fő jelentkezett, ami megegyezik a...

Az amerikai határidős indexek emelkedést mutatnak: a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq Composite is egyaránt 0,2%-osat. A mai pozitív hangulatot a munkanélküli segélyek alakulása ösztönözte, hiszen munkanélküli-segélyért újonnan 385.000 fő jelentkezett, ami megegyezik a várakozásokkal, míg a tartós munkanélküli-segély kérelmezők száma 2,93 millió, ami jobb, mint az elemzők által várt 3,26 millió kérelmező.

Joe Biden ma jelentheti be azt a tervezetét, ami szerint 2030-ig az új autó értékesítések 40-50%-ának elektromosnak kell lennie. A kezdeményezést olyan vállalatok támogatják, mint a General Motors, Ford és a Stellantis (korábban Fiat Chrysler).

A Moderna ma tette közzé második negyedéves eredményét, ami felülmúlta az elemzői várakozásokat, viszont nem akkora mértékben, hogy az idei, közel 140%-os emelkedést indokolja, ezért nyitás előtt 3,4%-ot esik a részvény. A vakcinagyártó a második negyedévben 6,45 dolláros EPS eredményt ért el, ami felülmúlta az 5,82 dolláros várakozást. A cég bevétele 4,4 milliárd dollár lett meghaladva az elemzők által várt 4,28 milliárdot. A vállalat azt is bejelentette, hogy 1 milliárd dollár értékben fog részvényeket visszavásárolni az elkövetkezendő két évben. A jelentésből az is kiderült, hogy a Moderna COVID-19 elleni vakcinája 93%-ban hatásos hat hónappal a második oltást követően.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben