Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A javuló menedzsment előrejelzés előcsalogatta a Richter vevőket

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 4.   09:25

Erste kommentár A hétfői záróértékhez képest csaknem 3%-ot emelkedett tegnap a Richter. Az árfolyam ezzel május óta nem látott értékre ugrott, áttörve egyúttal az elmúlt...

Erste kommentár

A hétfői záróértékhez képest csaknem 3%-ot emelkedett tegnap a Richter. Az árfolyam ezzel május óta nem látott értékre ugrott, áttörve egyúttal az elmúlt időszak oldalazó sávjának felső élét is. A jó jelentésre a reggeli órákban még csak óvatos vételi erő látszott, ami az elemzői tájékoztatót követően kora délutánra, az amerikai piacnyitás felé közeledve erősödött fel. Az erős második negyedéves árbevétel ellenére a társaság nem emelte meg az árbevételi előrejelzést, euró alapon továbbra is 5%-os növekedésre számítanak a tavalyi évhez képest. Ugyanakkor az üzemi marzsra vonatkozó előrejelzést 17%-ról 19%-ra módosították, ami implicite közel 12%-os növelése az üzemi eredmény előrejelzésnek. Ez a várakozás már előcsalogatta a vevőket is. A korábban vártnál magasabb profitráta az alacsonyabb értékesítési és marketing költségeknek (21% helyett 20%) és kisebb árbevétel-arányos K+F költségeknek (10,5% a korábbi 11% helyett) köszönhető, míg a bruttó marzs esetében továbbra is 55,5%-kal kalkulálnak.

A vírus egyre több aggodalmat okoz

Újabb emelkedést tudhatnak magukénak az amerikai piacok, hiszen az S&P 500 és a Dow Jones is egyaránt 0,8%-ot, míg a Nasdaq Composite 0,6%-ot emelkedett tegnap.


A delta variáns terjedése egyre jobban aggasztja a törvényhozókat, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egyre több államban és városban írják elő újra a maszk használatot. Tegnap New York-ban tették kötelezővé a beltéri tevékenységekhez. Aki be van oltva, annak nem kell maszkot hordani, mivel ez egy oltást ösztönző program. New York lakosságának a 45% még nincs beoltva.


Tegnap piaczárást követően jelentett a videójáték fejlesztő Activision Blizzard. A vállalatnak sikerült felülmúlnia az elemzői várakozásokat. A cég a második negyedévben 1,92 milliárd dolláros bevételt ért el, míg az elemzők 1,89 milliárdra számítottak. A részvényenkénti eredmény 0,91 dollár lett, szemben az elemzők által várt 0,75 dollárral. A következő negyedévre a várakozások részben szintén optimisták, hiszen a bevétel szempontjából a vállalat felülteljesítést vár, viszont az egy részvényre jutó eredmény tekintetében alacsonyabb teljesítménnyel számol, mint azt az elemzők várják. A jelentést követően a vállalat részvényei 5%-ot emelkedtek.

Kínában egyre optimistább a hangulat

Az ázsiai kontinensen vegyes teljesítményt mutatnak ma reggel a részvényindexek. Japánban a Nikkei 225 0,2%-os mínuszban van, míg Kínában a Shanghai Composite 0,7%-kal, a Hang Seng index pedig 1%-kal kereskedik feljebb.


A kínai indexek emelkedése a javuló hangulatnak tudható be, amit a mai Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser index emelkedése is alátámaszt. Júliusban a mutató 54,9 pontra emelkedett a júniusi 50,3 pontról, miközben a várakozás csak mérsékelt emelkedés, 50,5 pont volt.

Határidős piacok

A Dow és az S&P mínuszban, a Nasdaq, a DAX és az FTSE pluszban volt ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben